Mire való a xillit és a guárgumi?
Úgy hallottam, hogy a guárgumi jó a gluténmentes kenyérbe, mert nem annyira morzsálódik, ha szelik a kenyeret.
De hogy mire jó a xillit, nem tudom.
A xilit (magyarul nyírfacukor) egy természetes édesítőszer. Eredeti alapanyaga nyírfa, de tömegesen nem abból gyártják. A vércukorszintre szinte egyáltalán nem hat, és szénhídtártartalma is minimális (persze ez a kettő összefügg). Hasonlóan néz ki, mint a kristálycukor.
Érzékenyeknél gyomorpanaszokat okozhat, mert nem emészthető. Az élesztőt nem táplálja, így kelt tésztákhoz nem jó.
Én régóta használom, az eriterollal felváltva (az nulla kalória, nulla szénhidrát).
A guargumit gélképzőként használja az élelmiszeripar, javítja a víz-olaj emulzióját
Guargumit biztosan nem használnék de lehet nem is kapsz kiskereskedelmben.
Inkább némi olajat tegyél a kenyér tésztájaba.
Igen! Ugyanolyan csomagolásban, amilyenben a lisztek is szoktak lenni, vehetsz búzasikért.
Pl.
#7:
félre értettél. Nekem pont a gabonák sikértartalmát helyettesítő anyagra van szükségem, mert gluténérzékeny vagyok. Nem ehetek olyat, ami sikért tartalmaz. Ettől függetlenül, köszönöm a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!