Melegen raktam be a hűtőbe a sülthúst.Lehet valami baja a húsnak?
A kérdés tipikus példája annak, amikor az emberek nem gondolkodnak, csak követnek bizonyos instrukciókat.
"te tegyél meleget a hütöbe"
Végig sem gondoljuk, hogy miért. Azért mert baj lenne a húsnak, hogy hamarabb lehül? Dehogy. A hütöben okozhat problémát, ha valaminek a közelében van. Esetleg a hütö jobban jegesedhet.
De mindig mérlegelni kell. Mennyire meleg? Hány foktól rakhatjuk be a hütöbe?
Van más is a hütöben ami megromolhat? Mennyi idöre akarom elrakni? Ugye nyáron a 40 fokban nem ritka, hogy grillezünk, és órák múlva esszük meg a maradékot. Akkor sem romlik meg. Más a helyzet, ha 2 napra akarjuk elrakni, akkor talán nem kéne 1 délutánt rohasztani hütés elött.
A régi hűtőknek volt ez probléma, mert volt egy hőfok amit tudott és kész. A forró étel mellett meg nyilván ezt nem tudta tartani, +kisebbek voltak.
Egy mai hűtő tele van érzékelőkkel, alkalmazkodik a belső hőmérséklethez, mennyire van megpakolva, stb. rá tud kapcsolni, hogy gyorsan elérje a kívánt hőfokot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!