A magyar hús összemegy sütés közben, az osztrák hús viszont nem? Miért?
Soha nem veszek multi üzletlánctól (Aldi, Lidl stb) nyers húst, már a kinézete sem bizalomgerjesztő a lefóliázott csomagoknak.
Húsboltban vásárolom meg, mégpedig olyan húsbolt, ami a vágóhíd mellett üzenek, és folyamatos az árufeltöltés.
Ott is lehetnek jelentős különbségek hús és hús között, attól is függően, hogy a vágóhídra beszállított állat mennyi idős volt, milyen takarmányon nevelték, és még a fajta sem mindegy.
Mindegyik nyers hús tartalmaz vizet, annak mértéke változó, és az a hús minőségére is hatással van.
"Soha nem veszek multi üzletlánctól (Aldi, Lidl stb) nyers húst, már a kinézete sem bizalomgerjesztő a lefóliázott csomagoknak."
De, veszünk, semmi baj nincs vele.
"Húsboltban vásárolom meg, mégpedig olyan húsbolt, ami a vágóhíd mellett üzenek, és folyamatos az árufeltöltés."
Hát pont az ilyen helyeken csinálnak igazán undorító dolgokat, mert sokkal kisebb a minőségellenőrzés, mint egy multinál.
Osztrák hús : Billaból való disznócomb, előre felszeletelt, kevés zsírtartalmú 8.00 euró 500 gramm
Magyar hús: Tesco húspult disznócomb 1 kg 1280 Ft. De amúgy nem csak a hús minősége másabb idekint, hanem több terméké is, pl a sajt, joghurt, friss zsemle, felvágottak.
A sajt pl még olcsóbb is 400 gramm 4 euró, a zsemle olyan finom, hogy a magyar a közelébe sem jöhet. Felvágottak talán kicsit drágábbak, de az ízük sokkal jobb, mint a magyar felvágottaké.
naja ha a tescioba jarsz vasarolni az a te bajod. azt ne hasonlitsd a billaval össze.
Egy jo CBA-ban Budan, vagy a hidegkuti Lidl-ben szuper pekarut kapsz, hust is.... a tesco az egy nagy kaka
"Osztrák hús : Billaból való disznócomb, előre felszeletelt, kevés zsírtartalmú 8.00 euró 500 gramm"
Ne 6000Ft/kg-os húst hasonlíts össze 1300Ft/kg-ossal!
"A sajt pl még olcsóbb is 400 gramm 4euró"
Nincs olyan, hogy "a sajt" van 500 féle sajt, 400gramm 4 euro, akkor 1kg kb 4000 Ft. Magyarországon többféle trappista, eidami, gouda szokott lenni 1900Ft/kg-tól. Nyilván van kint is, meg itthon is 6-8-10ezres sajt is.
Ezt a hússütés dolgot egyébként én is ki akarom próbálni, Ausztriában, Szlovákiában, Magyarországon veszek mondjuk karajt, sütés előtt és után lemérem.
19!
De pont ezt írtam,hogy Magyarországon pl az Ammerlander goudát most vettem, 2700Ft/kg volt. Trappista szokott lenni 2200-ért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!