Az UNIVER ízvilágához hasonló MAJONÉZT, KETCHUPOT ,MUSTÁRT ÉS PIROSARANYAT akarok készíteni házilag. Olyan receptek érdekelnének amik közelítik az univer ízvilágát?
Először adalékanyagot kell beszerezni guargumi,xantán és egyéb ízfokozók.
Gépek plusz tartósítószer és mehet a termelés.
Az összetevők nem titkosak, az arányokat persze nem közlik.
Ugyanakkor az összetevők egy részét kiskereskedelmi forgalomban nem biztos, hogy be tudod szerezni, és a technológia sincs meg otthon hozzá, és arról információt sem adnak ki, annak részletei gyártási titkok..
A gyártósoron grammra pontosan ki vannak számolva az összetevők, a hőmérsékletek, idők, az eljárás része lehet pasztőrözés, hősokkolás stb.
Tessék, itt megnézheted a termékeiknél az összetevőket, de azzal nem leszel kisegítve:
A probléma már ott elkezdődik a házi gyártásnál, hogy milyen az alapanyag. A paradicsom lehet édes, savanyú, változó a savassága, ízvilága, és ez minden alapanyagra elmondható.
Az Univer meghatározza azt is, hogy az alapanyagok milyenek lehetnek, és a technológia házilag nem leutánozható:
https://www.youtube.com/watch?v=b_u5swnPVmE
Lehet házilag nagyon finom készítményeket csinálni, de nem biztos, hogy elsőre közelíti a tökéletest, és ízlés kérdése is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!