Vágótok: miért nem találok semmit róla?
Vettem a boltban vágótok filét. Először recepteket kerestem, de nem dobott ki semmit. Egy halom amúr receptet.
Most a kalóriatartalmát keresném, mert fogyózok, de nem dobott ki semmit. Csak az amúr kalóriatartalmát.
Miért dobálja ki az amúrt, amikor totál nem ugyanaz? Máshogy is néz ki és a latin neve is teljesen más.
Mintha rákeresnék a karajra és kidobná a csirkemellet.
Nyilván mint hal bárhogy el lehet készíteni az ismert módokon.
Lehet távoli rokonok...
Itt van pár recept, igaz csak tokhal, nem vágótok, de hátha tetszeni fog.
Köszönöm szépen.
Az egyiket már megcsináltam, van még a fagyasztóbant, ahhoz majd válogatok a receptek közt. Sajnos nekem nem igazán ízlik ez a hal.
Magyarországon a vágótok védett hal, gyakorlatilag nincs is a vizeinkben, az Al-Dunán megépített duzzasztókon nem tud átjutni.
Az egykor gyakori, de mára már ritka halakból készült ételek receptjei is kikoptak, évtizedek óta nem lehet alapanyaghoz sem hozzájutni.
Pl valamikor tömegesen, olcsón lehetett hozzájutni a réti csíkhoz, azokból készült egy akkoriban tradicionálisnak mondható étel, a káposztás csík... annak sincs még leírása sem az interneten, hogy az hogy is készült.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!