Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Várható egy összeomlás a jövőben?

Várható egy összeomlás a jövőben?

Figyelt kérdés

Az élelmiszerek minősége pocsék. Sokszor már ízre is. Mindegy, hogy nyers vagy feldolgozott, mára már vállalhatatlan szinte minden élelmiszer. A legfőbb probléma a beltartalommal van. Teljesen ki vannak ürülve az élelmiszerek az egészséget tápláló összetevőkből. (10-15 éve is már ezt tanultam a témában, de a helyzet azóta se javult, egy fikarcnyit sem.)

Lehetne ezt hosszasan boncolgatni, hogy mennyire nincsen mára már pl Ca tartalmuk, stb, de nem mennék bele a részletekbe, mert szinte végeláthatatlan felsorolást kellene itt felvezetnem.

Szóval szerintetek, belátható időn belül, el fog-e jönni az a pillanat, amikor az emberi szervezet már nem lesz képes tovább kompenzálni ezen drasztikus hiányokat a szervezeten belül és mondjuk tömegesen elkezdenek meghalni az emberek az elégtelen táplálkozás okán?

2024. jún. 16. 03:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem keress egy pszichológust.
2024. jún. 16. 06:00
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

"és mondjuk tömegesen elkezdenek meghalni az emberek az elégtelen táplálkozás okán?"

Persze.Ilyen megeshet.Mégpedig úgy,hogy az elégtelen táplálkozás annyit jelent majd; egyszerűen sokaknak nem lesz mit enni.Aztán éhen halnak.

Sőt ilyen már most sem ritka bizonyos országokban.

2024. jún. 16. 07:52
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Azt hogy lehet tanulni? Maximum laborban kimérni.
2024. jún. 16. 07:53
 4/13 anonim ***** válasza:
83%
Megalapozatlan dolgokat tényként állítasz.
2024. jún. 16. 07:56
 5/13 A kérdező kommentje:

Nem ért váratlanul, hogy hülyének leszek nézve, meg hogy Dr. Márai Géza címzetes egyetemi docens is, aki egész életében ezt (is) tanította, igen magas fokon. (Ebben a technokrata országban? Ugyan már kérem! Itt minden csak egyre szebb és egyre jobb lehet!)

Nem fogok vitatkozni a témában senkivel sem, mert én is az egyetemi tanár álláspontján vagyok, a mai élelmiszerek döntő többsége, beltartalmi érték szempontjából, üresnek, elégtelennek nevezhető és igen, már hosszú évtizedekre visszamenőleg léteznek laborvizsgálatok a témában, amik az állításainkat igazolják, ezt is tanultuk.

Hülyék lehet, hogy elhiszik, hogy szántunk-vetünk-műtrágyázunk-vegyi gyomirtunk-aratunk évtizedeken keresztül és mindig egészséget tápláló ételeket kapunk végeredményül (GMO, talajleromlás, méhek rohamos pusztulása, stb témákat inkább már hagyjuk is, mert felhördül egyből fideszisztán, hogy "sötétződ, fujj!").

Lassan ott tartunk, hogy jobban jár az ember, ha egyből az M.I-nek tesz fel kérdést, mert az legalább nem a másik lehülyézésével kezdi, érzelmi alapon, a válaszadást, hanem előtte gondolkodik is egy cseppet a témában.

Itt meg olyanok a válaszolók, mintha folyamatosan valami lobbiérdek megbízásából ténykednének a megszólalásaikkal.

2024. jún. 16. 08:56
 6/13 anonim ***** válasza:
83%
Aki doktorival ilyet oktat, hogy az említett nyomelemek kivesznek a növényekből az egy katedrás ökör. Ezen nincs mit szépíteni. A vitamin tartalom csökkenése még talán hihető is lenne, de nem a nullázódása. A pontos értékeket labor tudja kimutatni, és ezt semmilyen tudásanyag/oktatás nem helyettesíti. Ezt nem oktatni lehet, hanem kimérni.
2024. jún. 16. 09:05
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

"Lassan ott tartunk, hogy jobban jár az ember, ha egyből az M.I-nek tesz fel kérdést"

Persze, majd az A.I megmondja neked amit szerettél volna hallani. Mivel még fejletlen és ha nagyon erőlködsz vele akkor egy idő után úgyis azt írja vissza amit hallani akarsz, de attól az még nem lesz valós.

Itt az a baj, hogy semmilyen tudományos háttér vagy igazolás nélkül állítasz olyan dolgokat amik (és én nem vagyok szakavatott) egyszerűen nem igazak.

"Nem fogok vitatkozni a témában senkivel sem, mert én is az egyetemi tanár álláspontján vagyok"

Itt meg szimplán érvelési hibát csinálsz.

2024. jún. 16. 09:10
 8/13 A kérdező kommentje:

#6 Ki van mérve, évtizedekre visszamenőleg, táblázatokba gyűjtve, hogy tanítani is lehessen.

Pl 1950-ben, 1 kg alma, annyi beltartalmi értékkel rendelkezett, mint napjainkban 5..6.. kg (se).

2024. jún. 16. 09:11
 9/13 anonim ***** válasza:
87%
Ezt a Konteó Főiskolán tanítják? Én rendes alapanyagokból főzök és makk egészséges vagyok, tele energiával. A feldolgozott szarok persze, hogy nem táplálnak annyira. Almát speciel nem eszem, arról nem tudok nyilatkozni.
2024. jún. 16. 12:50
 10/13 anonim ***** válasza:
87%

"Nem ért váratlanul, hogy hülyének leszek nézve ... Nem fogok vitatkozni a témában senkivel sem"

. Fordítok: "csupán trollkodni jöttem"

Egyébként Te hülyézel másokat.

2024. jún. 16. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!