Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Honnan jön ez a sok takarmányn...

Honnan jön ez a sok takarmánynak sem való zöldség? Két hete vettem két fej fokgymát 3200/kg és már nincs benne élet! Penészes az egész! A vöröshama belül rohad! Mi ez a sok túlárazott vacak? Hoonnan jön, mert vissza kérem az árát!

Figyelt kérdés
2024. máj. 26. 10:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Olyanokat válassz, amik épek, szárazak, nem vizesek, és tárold megfelelően, száraz, hűvös helyen, akkor nem fog penészesedni, meg rohadni. Gyakran veszek értékcsökkent zöldségeket is, azokat a hűtőbe teszem zacskózva, hogy ne legyen bajuk.
2024. máj. 26. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
34%
Nincs tél , minden hamarabb leérik meleg van a rakterekben konténerekben beindulnak.
2024. máj. 26. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
62%

Általában fél kell tüntetni a származási országot.

Fokhagyma egyértelmű Kína.Vöröshagyme érdekes mert sokszor osztrák vagy lengyel.

De sok zöldség jön Lengyelországból.

Krumplit szokták Németországból ami szerintem takarmány krumpli itthon még eladják étkezésinek.

2024. máj. 26. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel elég sokat főzök és elég sok hagymát is vágok össze így én is tapasztaltam, hogy vöröshagyma esetén (mindegy hol veszem) a közepén elkezd barnulni, puhulni rohadni.. elég nagy 100%-ban. Szerintem ezzel nem igen lehet mit tenni, az okát nem tudom.


Fokhagymából pedig olyat kell választani ami száraz.

2024. máj. 26. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Pont azt akartam pedig írni, hogy vöröshagymánál én nem tapasztalok ilyet, igaz zsákosat nem veszek, egyesével válogatok mindig. A fokhagyma az tényleg minősíthetetlen.
2024. máj. 26. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az időjárás az oka sajnos, rendkívüli a meleg tavasszal, és jelenleg kerek egy hónappal hamarabb érik minden. Azok a fajták, amelyek eddig beváltak, nem erre az időjárásra lettek nemesítve. Ezért nem tárolhatók már úgy, mint régen.


De jóhír, hogy a növénynemesítők folyamatosan dolgoznak az új klímának megfelelő növényeken.


Addig is azt ajánlom, termelőtől vegyél a saját lakóhelyeden, többnyire azok a termények a saját kis mikroklímádon nevelődtek, így ők bírják a legjobban azt a környezetet, amiben tárolják, és felhasználják.

2024. máj. 27. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
82%
A multiknál kapható vöröshagyma (meg fokhagyma, krumpli, batáta) általában csírázásgátlóval van kezelve, hogy ne hajtson ki a meleg üzlettérben se. Ennek a szernek meg vöröshagymánál az a hatása, hogy ha sokáig van a hagyma melegben, és nem tud kihajtani, akkor a közepén az új levélkezdemény berothad. Ezt még fokozza, hogy ezek olyan nagytermelőktől jönnek, ahol óriási mennyiségű öntözéssel pumpálják fel a termékeket (eltúlzott nitrogénes rásegítéssel), így nagy méretű, vékony falú, nagy víztartalmú sejtekből állnak, amik kevésbé ellenállóak.
2024. máj. 28. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyszerű! A magyar zöldségek meg eltüntek! Hol van a makói hagyma?
2024. máj. 28. 17:12

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!