Honnan jön ez a sok takarmánynak sem való zöldség? Két hete vettem két fej fokgymát 3200/kg és már nincs benne élet! Penészes az egész! A vöröshama belül rohad! Mi ez a sok túlárazott vacak? Hoonnan jön, mert vissza kérem az árát!
Általában fél kell tüntetni a származási országot.
Fokhagyma egyértelmű Kína.Vöröshagyme érdekes mert sokszor osztrák vagy lengyel.
De sok zöldség jön Lengyelországból.
Krumplit szokták Németországból ami szerintem takarmány krumpli itthon még eladják étkezésinek.
Mivel elég sokat főzök és elég sok hagymát is vágok össze így én is tapasztaltam, hogy vöröshagyma esetén (mindegy hol veszem) a közepén elkezd barnulni, puhulni rohadni.. elég nagy 100%-ban. Szerintem ezzel nem igen lehet mit tenni, az okát nem tudom.
Fokhagymából pedig olyat kell választani ami száraz.
Az időjárás az oka sajnos, rendkívüli a meleg tavasszal, és jelenleg kerek egy hónappal hamarabb érik minden. Azok a fajták, amelyek eddig beváltak, nem erre az időjárásra lettek nemesítve. Ezért nem tárolhatók már úgy, mint régen.
De jóhír, hogy a növénynemesítők folyamatosan dolgoznak az új klímának megfelelő növényeken.
Addig is azt ajánlom, termelőtől vegyél a saját lakóhelyeden, többnyire azok a termények a saját kis mikroklímádon nevelődtek, így ők bírják a legjobban azt a környezetet, amiben tárolják, és felhasználják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!