Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Honnan jön ez a sok takarmányn...

Honnan jön ez a sok takarmánynak sem való zöldség? Két hete vettem két fej fokgymát 3200/kg és már nincs benne élet! Penészes az egész! A vöröshama belül rohad! Mi ez a sok túlárazott vacak? Hoonnan jön, mert vissza kérem az árát!

Figyelt kérdés
máj. 26. 10:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Olyanokat válassz, amik épek, szárazak, nem vizesek, és tárold megfelelően, száraz, hűvös helyen, akkor nem fog penészesedni, meg rohadni. Gyakran veszek értékcsökkent zöldségeket is, azokat a hűtőbe teszem zacskózva, hogy ne legyen bajuk.
máj. 26. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
39%
Nincs tél , minden hamarabb leérik meleg van a rakterekben konténerekben beindulnak.
máj. 26. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
62%

Általában fél kell tüntetni a származási országot.

Fokhagyma egyértelmű Kína.Vöröshagyme érdekes mert sokszor osztrák vagy lengyel.

De sok zöldség jön Lengyelországból.

Krumplit szokták Németországból ami szerintem takarmány krumpli itthon még eladják étkezésinek.

máj. 26. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel elég sokat főzök és elég sok hagymát is vágok össze így én is tapasztaltam, hogy vöröshagyma esetén (mindegy hol veszem) a közepén elkezd barnulni, puhulni rohadni.. elég nagy 100%-ban. Szerintem ezzel nem igen lehet mit tenni, az okát nem tudom.


Fokhagymából pedig olyat kell választani ami száraz.

máj. 26. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Pont azt akartam pedig írni, hogy vöröshagymánál én nem tapasztalok ilyet, igaz zsákosat nem veszek, egyesével válogatok mindig. A fokhagyma az tényleg minősíthetetlen.
máj. 26. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Az időjárás az oka sajnos, rendkívüli a meleg tavasszal, és jelenleg kerek egy hónappal hamarabb érik minden. Azok a fajták, amelyek eddig beváltak, nem erre az időjárásra lettek nemesítve. Ezért nem tárolhatók már úgy, mint régen.


De jóhír, hogy a növénynemesítők folyamatosan dolgoznak az új klímának megfelelő növényeken.


Addig is azt ajánlom, termelőtől vegyél a saját lakóhelyeden, többnyire azok a termények a saját kis mikroklímádon nevelődtek, így ők bírják a legjobban azt a környezetet, amiben tárolják, és felhasználják.

máj. 27. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
82%
A multiknál kapható vöröshagyma (meg fokhagyma, krumpli, batáta) általában csírázásgátlóval van kezelve, hogy ne hajtson ki a meleg üzlettérben se. Ennek a szernek meg vöröshagymánál az a hatása, hogy ha sokáig van a hagyma melegben, és nem tud kihajtani, akkor a közepén az új levélkezdemény berothad. Ezt még fokozza, hogy ezek olyan nagytermelőktől jönnek, ahol óriási mennyiségű öntözéssel pumpálják fel a termékeket (eltúlzott nitrogénes rásegítéssel), így nagy méretű, vékony falú, nagy víztartalmú sejtekből állnak, amik kevésbé ellenállóak.
máj. 28. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyszerű! A magyar zöldségek meg eltüntek! Hol van a makói hagyma?
máj. 28. 17:12

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!