Szeretném, ha mondanátok olyan tejet, ami megalszik. Van még ilyen?
Figyelt kérdés
máj. 5. 11:59
11/17 anonim válasza:
A pasztörizálás és a homogenizálás nem ugyanaz. A pasztörizálás azért kell, hogy ne nyeld be a nyers tejben lévő baktériumokat, a homogenizalas meg egyneművé teszi az anyagot. Tehát forrald fel, mindenképp
12/17 A kérdező kommentje:
De ha felforralom, akkor már nem tudom megaltatni, pedig én azt szeretném.
máj. 5. 16:19
13/17 A kérdező kommentje:
Mégis altatható a forralt tej:
"A nyers termelői tejet felforralva, vagy a bolti zacskós pasztörizált tejet tejsavbaktérium kultúrával beoltva tökéletes és biztonságos aludttej készíthető. Élőflórás tejföllel is lehet oltani, aki pedig rendszeresen fogyaszt aludttejet, mindig ugyanazt az el nem mosott befőttesüveget töltse vissza tejjel, így mindig lesz benne élet, ami dolgozik. Nem egy HACCP-kompatibilis módszer, de otthon a négy fal között tökéletes lesz."
máj. 5. 16:34
15/17 anonim válasza:
Házitej, de a forralás kötelező. Anyám elkönnyelműsködte, nagyon csúnya gyomorrontást kapott tőle az egész család. Gyerekként annyira kiütött, hogy be kellett vinni a kórházba, mert kiszáradtam a hasmenéstől.
16/17 anonim válasza:
Házitej. Én is abból szoktam csinálni. Nyáron nagyon szeretem a hideg aludttejet kovászos uborkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!