Május 5-én lejáró "Friss tej" (tescós hűtőtt) még kb. meddig fogyasztható?
Figyelt kérdés
ápr. 23. 17:41
11/19 anonim válasza:
na jó, de nem 1 nap alatt fog úgy elszaporodni, hogy barki is megérezze... ha majus 5-én meg iható, 6-áig nem lesz benne annyi mikroorganizmus, hogy 3 napig a wc-n ülj miatta.
12/19 anonim válasza:
Ha nem savanyú nyugodtan meg lehet inni akár egy hét múlva is. Amennyi valódi tejet az látott... :(
13/19 anonim válasza:
Ha bontatlanul van a hűtőben, akkor május 5-ig mindenképpen, de utána gyorsan idd meg, vagy haszáld fel sütés-főzés során. Ha már felbontva ácsorog a polcon, akkor passz, az esl elvileg kb egy hét, a sima 3-4 nap bontástól számolva, ha mindig azonnal vissza lett téve és nem darvadozott félnapokat a konyhapulton. Meg kell szagolni, esetleg egy apró kortyot megkóstolni.
14/19 A kérdező kommentje:
Véletlenül rendeltem 20 litert, azt hittem tartós tej, és mikor itt volt vettem észre, hogy ez ilyen hűtős rövidebb lejáratú.
Most nem tudom mit fogok vele kezdeni.. napi 1 litert 100% megiszok, amúgy is, egyet már meg is ittam ma, de 5-ig 13 nap van, marad 7 liter utána is :/ kidobni utálok bármit is!
ápr. 23. 22:38
15/19 anonim válasza:
Főzzél madártejet. Vagy süss palacsintát (szóda nélkül), akár nagyobb mennyiségben, és tedd be a fagyasztóba. Főzzél valami rakott zöldséget vagy lasagnát, a besamelbe is kell tej. A lasagna szintén jól lefagyasztható.
16/19 anonim válasza:
ezert nem veszek bolti multinacionalis tej szarmazekokat.. nem a tej romlik meg benne mert abbol tartalmazza a leg kevesebbet. en haza viszem inkabb a helyi termelotol akinel tudom hogy mit veszek s nem csak neveben tej..
17/19 anonim válasza:
Max 1-2 napig még.Főleg mert friss tej nem uht vagy esl.
19/19 A kérdező kommentje:
Javítás:
ESL tej, ultramagas hőmérsékleten hőkezelt
de a terméklistán, mint "Friss tej" szerepelt, hűtést igényel, a boltban a hűtőben tárolják.
ápr. 25. 15:45
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!