Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hol terem most igazi paradicso...

Hol terem most igazi paradicsom, melyik országban? De az igazi házi kerti paradicsom, nem az amit ide hoznak be a külföldről, annak a se íze semmilyen nincsen.

Figyelt kérdés

2024. ápr. 17. 08:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nemcsak begoznsk itthon is terem fóliasátras.Egyébként ahol jó idő van spanyol, Görögország vagy kozel-távol kelet dél amerika.De valószínű nem importálják.
2024. ápr. 17. 09:01
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Nem hoznak már be Szeged környékén már nagy üzemben megy a termesztés üvegházakban az hogy miért nincs íze azért van mert tápanyagon nőnek.
2024. ápr. 17. 09:05
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

A paradicsomnak jó talaj meg meleg kell akkor lesz igazán finom íze. Görögországban ettem eddig a legfinomabbat, nem szabályos alakú és tenyérnyi méretű.

Itthon én általában koktélparadicsomot szoktam venni, annak azért van valami kis íze, de ebből is van jó meg rossz is.

2024. ápr. 17. 09:11
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Görög-, Olasz- és Spanyolországban biztosan.
2024. ápr. 17. 09:40
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Ahogy én láttam boltokban, Spanyolországból jön be, meg talán Tunézia. Biztosan máshonnan is, de én ezt láttam a legtöbbnél kiírva.
2024. ápr. 17. 10:34
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
5. Ez igaz, de KIFEJEZETTEN NEM EZT kérdezi, hanem a kiskertekben.
2024. ápr. 17. 11:07
 7/9 anonim ***** válasza:
69%

6: De az honnan tudjuk? :D

Bárhol, ahol elég jó az idő vagy van melegház vagy fűtött valami.

2024. ápr. 17. 11:32
 8/9 anonim ***** válasza:
67%
Nem azt kérdezi, hogy San Giorgioban, a Via del Biancospino, 23 szám alatt lakó donna Sophia termeszt-e paradicsomot, hanem hol, merre jellemző, lehetséges.
2024. ápr. 17. 11:39
 9/9 anonim ***** válasza:
66%

Nagyjából ott képzelhető el Európában jelenleg kertben termesztett paradicsom, ahol ezen a térképen narancssárga a színezés, azaz 10-es USDA-zónában fekszik:

[link]

De a nagytermelők eladásra nálunk is, és külföldön is kizárólag üvegházban (polikarbonát házban) termelnek paradicsomot. Szabadföldi csak háztáji volumenben termelő őstermelőknél fordul elő, és ezt csak helyi piacokon árulják.

2024. ápr. 21. 06:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!