Nem fonnyadnának el?
Eddig mindig úgy főztem hogy főzés elött hámoztam meg a zöldségeket.
De így nagyon sok időt elvesz délutánonként. Munkából kifolyólag leginkább délután jut idő a főzésre. De a gyerekekkel is foglalkozni kell. Szóval arra gondoltam hogy össze irnám a következő heti menüt és az életekhez való zöldségeket vasárnap hámoznám és szelném fel majd dobozokba tenném el a hütőbe. De nem tudom ez mennyire lenne jó ötlet hogy nem a fagyasztóba raknám. Meg fonnyadnának vasárnaptól mondjuk csütörtökig?
Én szoktam ilyet, pár apró trükk van azért:
- fokhagymát több kilót szoktam pucolva venni, ledarálom, és kis adagokba rakom a fagyasztóba, egyébként 1-2 hétig bírja a hűtőben befőttes üvegben jól lezárva
- vöröshagyma kockák max 5-6 nap jól záródó edény, de a legjobb a befőttes üveg, különben minden hagymaszagú lesz
- gyökérzöldségek annyi vízben, amennyi ellepi, legalább egy hétig
- krumplinál nagyon fontos, hogy bő vízben legyen elrakva, különben igen hamar bebarnul
- friss zöldfűszereket leaprítva, dobozolva. Olajban még jobb, de nyilván a készülő fogástól függ, hogy illik-e bele az olaj
- én még pörkölt alapot is szoktam csinálni, mint előkészület, azt akár dunsztolva a kamrapolcon is tartható
- fasírt is kiválóan fagyasztható nyersen, gombócolva, tudom, ez nem zöldség, és nem is hűtőben tartható
Nem fonnyad még ha megmosod és nejlonba rakod a hűtőbe.Burgonyát pedig bő vízbe.
Nem fonnyad még négy nap alatt de annál tovább nem tárolnam az oxidació miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!