A paradicsom gyümölcs vagy zöldség?
Figyelt kérdés
márc. 30. 19:43
21/29 anonim válasza:
#21 A botanikusok meghatározásában minden, ami a növény virágából fejlődik ki, magvas, az gyümölcs, és a növény egyéb ehető részei – gyökér, levél, stb. – zöldségnek számítanak, ez alapján mondhatjuk, hogy a paprika bizony gyümölcs.
22/29 anonim válasza:
(25-ös vagyok, google-ről másoltam ki)
23/29 anonim válasza:
A paprika is gyümölcs lenne így, de átminősítették fűszernövénnyé. A hüvelyes bogyók szintén gyümölcsök lehetnének, de külön vetemény kategóriába kerültek. Utóbbiakról sokáig vita tárgya volt, hogy gyümölcsök vagy gabonák. Végül egyikbe sem kerültek. :-)
24/29 anonim válasza:
Nekem zöldség mert zsíros, vajas kenyérhez meg ételekbe is azt teszem.
Attól pl hogy édes nem érzem gyümölcsnek.
25/29 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy "nekem zöldség". Attól még nem változik meg, már bocsánat! :D :D
26/29 anonim válasza:
25# Nem változik meg a neve de felőlem pékárúnak is hívhatják, ha nekem nem gyümölcs mert nem eszem magába mint a narancsot vagy almát, hanem ételbe (nem süteménybe) használom fel.
27/29 anonim válasza:
#26 de nem az volt a kérdés, hogy neked micsoda. ☺️
28/29 anonim válasza:
27# Szerintem az emberek 80% szerint zöldség ha már közvélemény kérdés...
29/29 anonim válasza:
#28 de sajnos nem közvélemény kérdés. Egy gyümölcs nem attól gyümölcs, hogy édes, és nem is azért, mert az emberek akárhány százaléka úgy gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!