Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A paradicsom gyümölcs vagy...

A paradicsom gyümölcs vagy zöldség?

Figyelt kérdés
márc. 30. 19:43
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
83%
#21 A botanikusok meghatározásában minden, ami a növény virágából fejlődik ki, magvas, az gyümölcs, és a növény egyéb ehető részei – gyökér, levél, stb. – zöldségnek számítanak, ez alapján mondhatjuk, hogy a paprika bizony gyümölcs.
márc. 31. 19:57
 22/29 anonim ***** válasza:
70%
(25-ös vagyok, google-ről másoltam ki)
márc. 31. 19:57
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
A paprika is gyümölcs lenne így, de átminősítették fűszernövénnyé. A hüvelyes bogyók szintén gyümölcsök lehetnének, de külön vetemény kategóriába kerültek. Utóbbiakról sokáig vita tárgya volt, hogy gyümölcsök vagy gabonák. Végül egyikbe sem kerültek. :-)
ápr. 2. 13:01
 24/29 anonim ***** válasza:
80%

Nekem zöldség mert zsíros, vajas kenyérhez meg ételekbe is azt teszem.

Attól pl hogy édes nem érzem gyümölcsnek.

ápr. 9. 08:49
 25/29 anonim ***** válasza:
78%
Nincs olyan, hogy "nekem zöldség". Attól még nem változik meg, már bocsánat! :D :D
ápr. 19. 11:10
 26/29 anonim ***** válasza:
74%
25# Nem változik meg a neve de felőlem pékárúnak is hívhatják, ha nekem nem gyümölcs mert nem eszem magába mint a narancsot vagy almát, hanem ételbe (nem süteménybe) használom fel.
ápr. 21. 18:48
 27/29 anonim ***** válasza:
70%
#26 de nem az volt a kérdés, hogy neked micsoda. ☺️
ápr. 26. 14:23
 28/29 anonim ***** válasza:
64%
27# Szerintem az emberek 80% szerint zöldség ha már közvélemény kérdés...
ápr. 30. 18:27
 29/29 anonim ***** válasza:
53%
#28 de sajnos nem közvélemény kérdés. Egy gyümölcs nem attól gyümölcs, hogy édes, és nem is azért, mert az emberek akárhány százaléka úgy gondolja.
ápr. 30. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!