Igaz, hogy a jól megpirított kenyér csak harmadannyira káros, mint a pirítatlan?
Mi van?!
A pirított kenyér az gyorsan felszívódó szénhidrát, ami nem feltétlenül hasznos vagy javasolt mindenki számára.
A kenyér pedig elég tág fogalom, mert lehet magvas, teljes kisülésű, kovászos, fehér.. stb..
Összességében érdemes olyan kenyeret fogyasztani aminek magasabb a rost tartalma, de néha belefér az is, hogy pirítós kenyeret egyél, mert ha neked erre valami oknál fogva nem kell odafigyelned akkor teljesen mindegy, hogy gyorsan vagy lassabban felszívódó szénhidrátként viszed be.
Az egyes leirta. A piritatlan kenyer alapvetoen egeszsegesebb. Habar nincs ilyen hogy egy etel egeszseges vagy nem. Minden beillesztheto az egeszseges etkezesbe. Attol fugg mit eszel es mennyit melle, meg aznap stb.
A piritassal gyorsabb lesz a felszivodas szoval kevesbe laktat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!