Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A kenyér alig pár nap alatt...

A kenyér alig pár nap alatt megpenészedik a társasházi panellakásban, miért?

Figyelt kérdés
A központi fűtés nem tesz neki jót? Többet kéne szellőztetni a konyhában? Mi a megoldás?

jan. 14. 16:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Befullad a zacskóban. Olyan módon tárold, hogy szellőzni tudjon. Úgy legfeljebb csak kiszárad.
jan. 14. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt, vettem egy kenyértartó dobozt és most már abban tartom, nem zacskóban és így később kezd el penészedni.
jan. 14. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
26%

Nekem pont, hogy a kenyértartóban penészedett sz@rrá.

Csak a hűtő! (ez is társasház)

jan. 14. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

A felhasznalt lisztbe is sajnos sok gombaspora szennyezodes kerul. Van, hogy szennyezett a liszt es emiatt konnyen bepeneszedik. Foleg az olcsobb kenyerek.

A sajat technikam:

Fagyasztoba kell tenni szeletelve es a szeleteket kiolvasztani (felmelegiteni sutoben vagy mikrobab), mielott megenned. Akkor puha es friss lesz, mintha akkor sult volna es fel ev mulva is akar...

jan. 14. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

13. Igen, a jó párás levegő feltétlenül jót tesz.

Az az érdekes, hogy gyermekkoromban (60-as évek) 3 összetevőből állt a bolti kenyér is. Megszáradt, ha nem fogyott. De pirítósnak, morzsának, bundás kenyernek, fasírtba jó volt még.

Most 33 összetevő van benne, és megpenészedik.

jan. 14. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
81%
Én hűtőben szoktam tartani, de tegnap olvastam egy tippet, állítólag a mikróban kell tárolni, úgy tovább friss marad. Lehet, hogy marhaság, bocs, most nem keresgélem a cikket.
jan. 14. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
LEfagyasztom és 2-3 szeletenként kiolvasztom, úgy nem penészedik.
jan. 14. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Tedd papírzacskóba, úgy tud szellőzni és legfeljebb csak szárad.

A nejlonnal van a baj, abban a kovászos is tud penészedni.

jan. 14. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
rendes igazi kenyėr kenyér tartoban nem megy tönkre ,én ott tartom ja és zacskoban is van igaz már a zacsko ki is van nyitva .
jan. 15. 06:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
54%

Jó lesz az ha hűtőben tárolod.

Lakásban túl meleg van plusz nejlonban persze hogy penészedik.

jan. 15. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!