A kenyér alig pár nap alatt megpenészedik a társasházi panellakásban, miért?
Nekem pont, hogy a kenyértartóban penészedett sz@rrá.
Csak a hűtő! (ez is társasház)
A felhasznalt lisztbe is sajnos sok gombaspora szennyezodes kerul. Van, hogy szennyezett a liszt es emiatt konnyen bepeneszedik. Foleg az olcsobb kenyerek.
A sajat technikam:
Fagyasztoba kell tenni szeletelve es a szeleteket kiolvasztani (felmelegiteni sutoben vagy mikrobab), mielott megenned. Akkor puha es friss lesz, mintha akkor sult volna es fel ev mulva is akar...
13. Igen, a jó párás levegő feltétlenül jót tesz.
Az az érdekes, hogy gyermekkoromban (60-as évek) 3 összetevőből állt a bolti kenyér is. Megszáradt, ha nem fogyott. De pirítósnak, morzsának, bundás kenyernek, fasírtba jó volt még.
Most 33 összetevő van benne, és megpenészedik.
Tedd papírzacskóba, úgy tud szellőzni és legfeljebb csak szárad.
A nejlonnal van a baj, abban a kovászos is tud penészedni.
Jó lesz az ha hűtőben tárolod.
Lakásban túl meleg van plusz nejlonban persze hogy penészedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!