Igaz, hogy ha felbontva hagyunk egy gyümölcskonzervet, akkor a leve elkezdi oldani a fémet?
Figyelt kérdés
Múltkor 2 nap után ettem meg egy ananászkonzervet, nem tűnt másnak az íze, mint közvetlenül felbontás után. Számomra azért nem stimmel a dolog, mert ha a lé oldaná a fémet, akkor felbontás előtt is oldaná. Levegő meg úgysem éri a felszín alatt felbontás után sem. Vagy valahol hibás a gondolatmenetem?jan. 7. 19:16
1/2 anonim válasza:
Egyrészt ott van hiba a gondolatmetedben, hogy a kinyitott konzerv esetén a levegö foylamatosan bejut a lébe, ellentétben a lezárt állapottal.
Ez a figyelmeztetés igaz volt régebben, amikor a dobozok belsö felülete sima fém volt, ma nem az. Ugyanis a mai dobozok belsö felületén van egy bevonat, ami elzárja a tartalmat a fémtöl, ezért nem jön létre ez a reakció.
Ennek ellenére semmiböl sem tart áttenni egy kis tálba, akkor garantáltan nem válik ki semmi sem a dobozból, sem a bevonatból.
2/2 anonim válasza:
Oxidálódik és átveszi a fém ízt.De rá is szokták írni hogy ne tárold benne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!