Namost akkor milyen hurkák vannak? Májas, véres, rizses?
Én pesti vagyok, ott a hentesnél májas és véres hurkát árulnak. Heves megyében egy rokonom, mikor disznót vágnak, olyan hurkát csinál, amibe belekerül minden, máj, meg az abáló léből dolgok.
Most pedig egy szegedi ismerős azt mondja, ő csak a "rizses hurkát" szereti. Mndom neki, hogy minden hurkában van rizs, az az alap! Erre ő: De máj meg vér nincs benne, csak hús.
Húsos hurka,tüdős,kásás...stb.Tessék:
Tegyünk rendet, kettő felé hurka van:
- a véres hurka, amelyben rizs van és vér
- valamint a májasnak nevezett szürke hurka, amely nyomokban tartalmaz májat is de alapvetően az összes puha belsoseget szokás beletenni (tudó, lép, stb.), ami különben a kukába menne, tehát abban van a legtöbb cucc.
Szóval a véres általában a "tisztább".
Természetesen a véresbe is kerülhet némi belsoseg, meg nyilván lehet/kell beletenni fűszereket, hagymát, szalonnát, de nagy vonalakban a fenti leírás A mérvadó.
Van ahol hurkába tarhonyát tesznek rizs helyett és van aki csak kenyér kockát meg a vért tölti meg mint hurka.
De egyébként a májat rendes hurkába belerakják a véreset pedig ehhez adják normálisan.
2-es: ezeken kívül még rengeteg másik féle is van!
3-as: dehogy KETTÖ féle van, sokkal több létezik!
HA valaki csak 2-3 fajtát ismer, az csak annyit jelent, nem tájékozott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!