Miért ilyen drága a galamb?
Anyukámnak akartam venni, mert imádta régen a galamblevest. Mondták is egy csoportban, hogy a Tescoban van. Van ám, 21 ezer Ft/kg áron. Kb bármelyik húst olcsóbban lehet megkapni, a vadhúsokat is. Mitől olyan nagy szám a galamb?
Ha Budapesten fogok párat és tiaztítva eladom, meggazdagszom?
A galambhús nem olcsó, de nem a Tescoban kell megvenni, hanem valamelyik termelőtől.
Nem olcsó a 6-8ezer forintos kilónkénti ára, de nem is 21ezer.
A galambhús nagyon kikopott a köztudtából, aminek az is oka, hogy a szabadon élő galambok hús minősége bizonytalan, főleg a városokban élő madarakban magas a nehézfém szennyeződés.
Régen is többnyire a fiatal fiókák húsából készült az étel, felnőtt galambokat akkor se nagyon ettük már, persze kivételek voltak.
Kevesen foglalkoznak vele, nehéz az előkészítése is valószínű ezért ennyi az ára.
Próbálkozz azoknal akik galamboznak kissebb városokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!