Attól büdös, hogy hozzáadott illat és színanyagot tartalmaz, de amit még érdems tudni a gyártásáról, hogy a magyar törvények szerint a gyártásához felhasználható alapanyag akár harmadosztályú is lehet.
Ez állati származék esetén a vérömlenyeket, mirigyeket, belet, bőröket szemgolyót, karmot, patát jelenti plusz ami már csökkent eltarthatóságú emberi fogyasztásra már nem javasolt minden egyéb...
Zöldség / gyümölcs / gabona esetén bele sem merek gondolni (egyébként sem szakmám).
Jó étvágyat hozzá!
Sokszor az emberi fogyasztásra szánt is tele van méreggel. Nézzünk például egy sima bucit innen: [link]
Összetevők: búzaliszt, ivóvíz, árpamaláta-kivonat [árpamaláta, ivóvíz, enzim (alfa-amiláz)], élesztő, étkezési só, napraforgóolaj, margarin [finomított növényi zsírok változó arányban (kókusz, pálma) ivóvíz, finomított növényi olajok változó arányban (napraforgó, pálma, repce), emulgeálószer: zsírsavak mono-és digliceridjei; étkezési só, tartósítószerek: szorbinsav, kálium-szorbát; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav; aroma, színezék: karotinok], sütőszer [búzaliszt, stabilizátorok: guargumi, nátrium-karboxi-metil-cellulóz; emulgeálószerek: zsírsavak mono-és digliceridjeinek mono-és diacetil-borkősav-észterei, lecitinek; cukor, búzaglutén, csomósodást gátló anyag: kalcium-foszfátok; szárított búzakovász (ivóvíz, búzaliszt, kovászmag /glutént tartalmaz/), lisztkezelő szer: aszkorbinsav], búzaglutén.
Ezek közül hányat használnál, ha otthon sütnél magadnak kenyeret?
5- ös mindet hazsnálod, amin te fent vagy akadva azoka megnevezések amelyeket az ÉLELMISZERTÖRVÉNY ír elő, hogy ilyen módon köteles feltüntetni a gyártó!
Ez azért van, hogy a hülye toxikológus is egyértelműen tudja mit ettél amikor bevisznek mérgezés gyanujávala mentők, és odaadják neki a csomagolást!
Ez nem gyártmány, hanem házi sütés.
Tudod mit jelent a "gyártás" ?
Azonos alapanyagból azonos minőséget.
Termék forgalombahozatalra és gyártására külön szabályok vannak.
Az összetevők feltüntetését illetően is!
Egyébként az alapanyagok amiket felhasználtál azokon is rajta van :D
Pl: BL-55 Buzafinomliszt, vagy görög jódozott tengeri só, csomósodást gátló (calcium-ferrocianid).
A legnagyobb vicc pedig : Szavatossági idő a són feltüntetve.
Miközben évmilliókig elált ameddig ki nem bányásztákl a hegyből :D
Szóval kb ezen lovagolsz valójában, miközben ugyanúgy fogalmad sincs arról mit eszel meg, még akkor sem ha te termesztetted a kertedben!
Ehhez, egy saját laborra lenne szükséged, napi tesztekkel vizsgálatokkal.
Oké.
Sima búzalisztet meg jódozott tengeri sót egyen, akinek három anyja van, én tönkölybúzalisztet és tisztasót használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!