A fagyasztott dolgok kiolvadása majd újrafagyasztása csak élvezeti okokból problémás?
Figyelt kérdés
Tehát lehet rosszabb minőségű lesz az a zöldség, pizza vagy fagyi de egészségügyi szempontból gondolom nem problémás?2023. dec. 5. 10:24
1/7 anonim 



válasza:





Higiéniai probléma a legfobb baj. Kiolvadás során kezdenek el a bacik gyorsan szaporodni
3/7 anonim 



válasza:





Erősen függ a fagyasztott élelmiszer, élelmi anyag mibenlététől, minőségétől, mikroorganizmus-mentességétől stb.
4/7 anonim 



válasza:





Ráadásul textúrája is változhat az ételnek,főleg pl pizza.Más kérdés a higiéniai.
5/7 anonim 



válasza:





A kiolvasztás során az élelmiszerekben lévö sejtek felszakadoznak, ezért a különbözö mikróorganizmusok sokkal gyorsabban tudnak szaporodni bennük. A visszafagyasztáskor ezek nem pusztulnak el, csak megáll a szaporodás, a következö kiolvasztás után meg robbanásszerüen folytatódik.
Biztos jön most egy csomó ember, aki elmagyarázza, neki még nem lett baja ilyen ételektöl, de ez csak annyit ejelent, hogy MÉG!
6/7 anonim 



válasza:





Attól függ kiolvasztás után hány fokos. Ha nulla közeli, akkor még vissza lehet fagyasztani.
7/7 anonim 



válasza:





Kiengeded, máris mozgásban a bacik. Ráadásul, ha másodfagyasztás után főzöd, szétesik, zavaros lesz.
Ne fagyaszd vissza. Előbb főzd meg, süsd meg, és úgy fagyaszd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!