Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kissé penészes étel elfogyaszt...

Kissé penészes étel elfogyasztása jár valamilyen kockázattal?

Figyelt kérdés
2023. nov. 22. 13:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Nyilván igen.
2023. nov. 22. 14:16
 2/13 anonim ***** válasza:
91%
Most ezt arra érted, hogy van egy kis folt az utolsó szelet kenyéren, vagy körbevágod a trappistát, vagy arra, hogy már feltámadott kicsit a francia saláta a hűtőben?
2023. nov. 22. 14:55
 3/13 anonim ***** válasza:
8%
A téli szalámi is penészes gyárilag.Kutya bajod se lesz.
2023. nov. 22. 15:08
 4/13 anonim ***** válasza:
89%
Én egyszer vettem egy cukrászdában négy szelet lúdláb tortát, kettő már megettünk, mikor észrevettük, hogy penészes az alja. Nekem semmi bajom sem lett, a párom viszont nagyon durva hasmenést kapott, vagy két napig nem maradt meg benne semmi.
2023. nov. 22. 15:17
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Különböző penészgombák vannak, van olyan is amelyek jótékony tevékenységet végeznek, és olyanok is, amelyek nem, sőt, lehetnek károsak is.

A penicillint is penészgomba állítja elő természetes formában, és vannak penicillinre érzékeny emberek is.

Egy másik penészgomba faj pl sajtokon megtelepedve hasznos sőt szükséges.

Mindezek ellenére sem szokás olyan penészes ételt elfogyasztani, amelyen nem szükségszerű a penész jelenléte.

Az sem.mindehy, hogy milyen mértékű a penészesedés, egy kis pötty a felületen, vagy már elterjedt.

Kockázata van, bár hamarabb lesz gusztustalan kinézetű az étel, de ott van a példa a 4-es válaszolónál is, neki semmi problémát nem okozott, a párja érzékenyebb szervezetére rossz hatással volt.

2023. nov. 22. 15:38
 6/13 anonim ***** válasza:
92%
Nem is kis kockázattal. A penészmérgezés elég komoly dolog.
2023. nov. 22. 16:53
 7/13 anonim ***** válasza:
70%
Nem sok bajod lesz,nyugi főleg ha csak kissé.
2023. nov. 22. 17:11
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
Gyomorrontásod lesz és hányni fogsz, meg fosni
2023. nov. 22. 17:55
 9/13 anonim válasza:
100%
Ha allergiás vagy a penészre eléggé nagy kockázata van, én is az vagyok. Egyébként meg amúgy sem túl jó penészes kaját enni. Ételmérgezést is kaphatsz.
2023. nov. 22. 18:18
 10/13 anonim ***** válasza:
50%
Mérgező
2023. nov. 22. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!