Jártál már úgy, hogy valamilyen élelmiszer (márka fajta) korábbi jó minősége annyit romlott, hogy csalódtál benne? Mi volt az és mi volt a megfigyelésed? Mire cserélted le?
"Valoban nincs trukkozes, hisz minden fel van tuntetve, meg a kilos ar is. Hulyenek lenni meg mindenkinek jogaban all... ha nem figyel, melyik termek mekkora kiszerelesu, az az o baja"
A vásárló tudatos megtévesztése viszont létezik, és gyakori.
Az élelmiszer cégek nem a te jólétedért vannak, hanem, hogy nyereséget termeljenek, és ha erre van lehetõség, pofátlanul meg is teszik.
Az áltag vásárló NEM vezet összehasonlító a termékek kiszerelésének/árának alakulásáról amikor boltba megy.
Ennek nem kellene normálisnak lenni.
Ezt én is így látom. Örülök nem vagyok egyedül vele.
Egy bírósági ülésre, vagy állás interjúra, üzleti megbeszélésre a legélesebb aggyal és tudatossággal menjen el az ember, de bevásárlásnál nem elvárható, hogy mindig szemfüles legyen és rendőrségi nyomozót játsszon a vásárló. Hadd lehessek már jóhiszemű a gyártók és kereskedők felé, amelyekre bízom magam a termékeik fogyasztásával. Oh milyen naivitás tudom...
28, ezért vannak élelmiszer minõségi szabályok, törvényesítve.
Ha ezeket kiveszik kb az lesz mint a Viktoriánus korban, hogy krétaport kevernek a kenyérbe, meg a romlott tejet boraxal próbálták "megjavítani"... aztán sokan belehalnak.
Márpedig az ilyen próbálkozások vannak, és a cégek úgy tálalják, hogy "szabadság" lesz, meg választék.
Ezért kell a fogyasztóvédelem, és a ezek a szabályozások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!