Jártál már úgy, hogy valamilyen élelmiszer (márka fajta) korábbi jó minősége annyit romlott, hogy csalódtál benne? Mi volt az és mi volt a megfigyelésed? Mire cserélted le?
15-ös: MO-ra olyat szállítanak, amit a kereskedelem (nagyker) rendel, az összetételre nézve! Ha kevesebb cukorral, egyébbel kérik, akkor úgy szállítják. A gond csak az, hogy akik rendelik, azok nem feltétlen a közizlés alapján teszik.
Ez kb oylan, mint hogy újabban az üdítök többségét cukor helyett édesítöszerrel forgalmazzák és nem azért, mert az embereknek így tetszik, hanem gazdasági vagy esetleg elvi okokból.
“ Akkor meg miért csak itthon a minőség csökkentés? ”
Én lassan 10 éve UKben élek, itt is észrevehetõ.
Itt Shrinkflation -nek hívják, azt, amikor a termékek összemennek.
És bizony itt is mennek össze a a csomagolások, illetve úgy vannak kialakítva, hogy ne vedd észre, hogy kevesebbet kapsz.
A Pringles doboz pl csak 2/3ig van tele. Régen 200 g volt benne, most asszem már csak 165 gramm.
A Müller light joghurt 175 gramm helyett csak 160, de magasabb talpa van a pohárnak.
Az Areo buborékos csokiban több a levegô, 120 helyett már csak 90 gramm.
A Philadelphia krémsajt 200 g helyett 165 gramm
A régi WC papír guriga amit találtunk a fürdôszoba szekrény alatt, magasabb volt, mint amit most vettünk.
Magnum jégkrém gyerekként a 90es években a fotókon szép nagy. Amit most lehet kapni, az egy felnôtt szájába egy falatként belefér.
És az összetevôkkel is tuti trükköznek, csak erre nincs bizonyítékom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!