Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » "Felbontás után x napig...

"Felbontás után x napig fogyasztható" figyelmeztetést mennyire kell komolyan venni?

Figyelt kérdés
Most konkrétan a pesto miatt érdekel, mert hacsak nem hívom meg az összes ismerősöm egy pesto-partyra, biztos nem fog elfogyni öt nap alatt. De ugyanez vol a tamarindon is, amit sikeresen lefagyasztottam. Szóval feltéve, hogy nem esik bele kenyérmorzsa vagy hasonló, meddig áll el a pesto hűtőben?

2023. nov. 9. 23:35
 1/8 anonim ***** válasza:
46%
Felbontás után a pestot, akár több hétig is eltartom a hűtőben. Nekem még nem volt tőle bajom. Annyi tartósítószer belevan ezekbe nyomva, hogy ha akarna se tudna nagyon megromlani.
2023. nov. 10. 00:28
 2/8 anonim ***** válasza:
62%
Egy átlag üveg pesto kb 250g száraz durumtésztához elég, ez kb bő 2 főétel vagy 3 előétel adag. Hogy maradt meg, vagy hány grammos?
2023. nov. 10. 01:32
 3/8 anonim válasza:
72%
Mi pl. a pestot nem tésztához, hanem kenyérre kenve esszük, így nekünk is jóval tovább bent van a hűtőben bontott állapotban.
2023. nov. 10. 01:49
 4/8 A kérdező kommentje:
2. Nem biztos hogy ugyanolyan ez a pesto mint a tiéd. Kb 1000 kcal van 100 gramban, az egész üvegben majdnem 2000. Ez nem úgy hangzik m, mint két főételre való mennyiség. Nagyon sűrű, kb két kiskanállal tettem a tésztámra, így pont jó íze lett.
2023. nov. 10. 10:13
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
Tamarind: az enyémre is az van írva, hogy 5 napig fogyasztható felbontás után, ami nonszensz, mert ez egy fűszer. De nem is nagyon látom mi romolhatna meg benne, szóval nekem hónapok óta meg van és még legalább ennyi ideig ki is fog tartani, pedig pici üveg, szerintem semmi baja nem lesz. Pesto: nem tudom milyen fajta lehet ez, hogy ennyire tömény, amivel én találkoztam bolti, az valóban max. 2 étkezésre volt elég. Házi készítésű is eláll 1-2 hétig. Azzal lehet trükközni, hogy olívaolajat öntesz a tetejére, hogy elzárja a cuccot a levegőben található baktériumoktól, szóval hűtőben, légmentesen lezárt üvegben szerintem pár hétig oké, de ha ilyen pici mennyiségeket használsz nem fog hónapokig elállni. Töltsd húsba, kend kenyérre, esetleg lazítsd olívaolajjal stb. hogy gyorsabban fogyjon. Amúgy nálam a penész az egyértelmű választóvonal, akkor kuka.
2023. nov. 10. 12:07
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Amíg jó illata van, megeszem, mert pl nekem sem fogy el egy üveg 4-5 nap alatt.
2023. nov. 10. 13:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, elnéztem a pestót, az egyész üvek kb 1000kcal szóvel nem sokkal töményebb mint a sparos. Lehet, hogy csak nem szeretem annyira töményen, meg ez rukkolás és elég egy-két kiskanál egy adag tésztára.
2023. nov. 11. 09:50
 8/8 anonim ***** válasza:
75%
#7, pont ezt akartam írni, hogy azok a szánok nem jók úgy, de rájöttél :). Én imádom a pestot, nekem egy üveg, 250g tészta, peccorino, az két főre pont elég. Am használd fel hamar, mert a bazsi meg az olaj hamar veszít az aromájából.
2023. nov. 11. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!