Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik étel “tömít”?

Melyik étel “tömít”?

Figyelt kérdés
ugy ertem h amitol nem leszel ehes

#étel #marnagyonszeretnekgyereket
2023. nov. 7. 17:54
 1/8 A kérdező kommentje:
es keves kaloria stb
2023. nov. 7. 17:55
 2/8 anonim ***** válasza:
44%
Durum tészták pl
2023. nov. 7. 17:55
 3/8 anonim ***** válasza:
38%
Lángos tömít.
2023. nov. 7. 18:11
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Attól nem leszel éhes hosszútávon ha minden étkezésben van fehérje, zsír és rost (lassú szenhidrát) is.

Ha tudsz angolul akkor Abbey Sharp (kanadai dietetikus) youtjbe csatornáján ajánlom a hunger crushing combo-s tartalmakat.

Mondok peldat:

Ehetsz csirkemellet rizzsel de ha nem olajban sutod ki vagy nincs mellette sajt, avokado vsgy barmi zsir akkor nem laksz annyira jol.

Vagy ha eszel valami pekarut akkor egyel melle zoldseget hogy meglegyen a feherje.

Ha az uzsonnad protein palacsinta akkor zablisztbol csinald vagy adj hozza urifumaghekat hogy meglegyen a rost.

Ha joghurtot eszel, tegyel hozza pl keves granolat es gyumolcsot.

Ha granolat eszel, tegyel hozza joghurtot a feherje miatt.

Turo is szuper ha barmilyen etelbe plusz feherje kell. En a pekaruim tesztajaba is belesutom.

Ha szendvicset eszel pl sajtlremes (zsir es feherje ) sonkasat (feherje) teljes kiorlesu kenyerbol edd (szenhidrat es rost) es egy marok nyers zoldseggel (rost)

2023. nov. 7. 18:41
 5/8 anonim ***** válasza:
40%
Engem az tomit, ami rosszul esik, ugyhogy kerulom, de ez en vagyok.
2023. nov. 7. 19:21
 6/8 anonim ***** válasza:
76%
@4. Alapvetően jókat írsz, ezt jó, hogy leírtad, hogy fehérje + szh + zsír lehetőleg mindig legyen, de nem egészen értem az olyasmit, hogy "ha eszel valami pekarut akkor egyel melle zoldseget hogy meglegyen a feherje". Olyasmikre is hivatkozol fehérjeforrásként, amik nyomokban tartalmaznak fehérjét, és első sorban nem fehérjeforrásként gondolunk rájuk. Példánál maradva: pékárut jó esetben akkor fogyasztunk, ha nincs jobb ötlet, nincs idő, nincs pénz, és úgyis mentünk bevásárolni egy élelmiszerboltba. Amit ott lehet kész, fogyasztható salátaként kapni ehhez, az nyomokban tartalmaz fehérjét, nem mintha nem lenne egészséges, de az átlag péksütit, ami majdnem teljes egészében fehér liszt, nem dobja meg fehérjével, még a péksütiben is több fehérje van, pedig annak kb. két harmada emészthetetlen.
2023. nov. 8. 04:43
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

(6-os vagyok ismét :) )Nekem nem tetszik ez a "tömít", nem csak azért, mert a "telít" szót szoktuk használni arra, amire te gondoltál, hanem mert "tömít", az nekem inkább olyan étel, ami a kelleténél több időt eltölt a bélben, feltorlódva ott, a rákig bezárólag mindenféle problémákat okozva, pl. a fentebb ajánlott lángos. (Tejfölösen-sajtosan lehet, hogy telít, de én nem ajánlanám, az egyik legegészségtelenebb kaja maga a lángos.)

Az egyik leginkább telítő étel a főtt krumpli, de ahogy négyes írja;

minden fő kajacsoport, és lehetőleg legyen benne gazdagon fehérje. Alapvetően a túl sok szénhidrátot tartalmazó kaják "etetik magukat", sokkal többet tudsz együltő helyedben is fogyasztani belőle, és kívánod is, valamint sokkal hamarabb leszel újra éhes.

2023. nov. 8. 04:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Csülkös pacal.
2023. nov. 8. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!