Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van lelkiismeret-furdalásod a...

Van lelkiismeret-furdalásod a kávé miatt?

Figyelt kérdés

Szoktam kávézni, az íze miatt meg hogy jobban ébren legyek alacsony vérnyomással. Viszont amikor kávét kellene vennem - mert fogyóban van -, akkor ott a dilemma, hogy nem helyes. Mert irtják miatta az őserdőt, mert a klímaváltozás, mert a nem újra felhasználható csomagolás...

Próbálnám magam valami kompromisszummal hitegetni, pl hogy csak rainforest plecsnis kávét veszek. Ez még nem is lenne probléma, sok kávén van ilyen. Viszont a csomagolás már baj, az az idők végéig a szeméttelepen marad vagy elégetve a légkörbe kerül co2-ként. Ha csomagolásmentes boltban venném a kávét értelemszerűen nem lenne csomagolás, viszont ott k drága. 10-12 ezer Ft/kg, normál boltban akciósan akár negyedennyi. Mivel munkanélküli vagyok szempont az ár.

2023. okt. 29. 11:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha minden igaz, ez is Fair Trade, és nem olyan drága. De vehetsz pl. aludobozos kávét is. Olyan is van 2000 Ft alatt.
2023. okt. 29. 21:09
 12/13 anonim ***** válasza:

Bocs, lemaradt...

[link]

2023. okt. 29. 21:10
 13/13 anonim ***** válasza:
Nincs, nem rajtam fog múlni. Ennyi erővel semmi mást sem fogyaszthatnék, mert minden káros lehet a bolygónak. Már eleve a születésem az.
2023. nov. 2. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!