Miért édesebb és sűrűbb az egyik termelőnél vett akácméz a másik termelő akácmézénél?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
9 Attól is sok más mellet. pl A család erőssége, időjárás, milyen virágokról hordták stb.
10 99% idegen anyagtól bugyan meg a méz. Még egy 60-70% cukoroldat se bugyan meg magától.
A méhek nem dolgoznak fel a mézen semmit. Összekeverik a hányásukkal és kész a méz. Utána csak beszáritják ami abból ál hogy felkenik a sejtek falára és haggyák száradni, majd újra össegyüjtik. Sok méhész nem szereti meg várni ezt a száritási folyamatott mert egy bizonyos behordót mennyiség után a család nem hord többet ami nagyon nagy veszteség. A hordás középén pörgetett méz közel viz állagú, de baja ennek sincs, magától nemromlik meg. Ez mellet a hordás megszünését nem jó teljesen megvárni mivel a pörgetés ilyenkór komoly rablást indithat el, sok család pusztúlását jeletheti. Igy a hordás legvégén szokták megvárni, de ilyenkor fél nap is jelentös külömbséget eredményezhet a méz viztartalmában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!