Lavazza, Segafredo, Dallmayr, ez a 3 kedvenc.
Darálós kávéfőzőm van, isteni kávét tud készíteni.
A Frei kapszulásat szeretem a legjobban, mert azokon érződik is az ízesítettek íze, a többin ritkán érzem, legyen ráírva akármi, hogy milyen, mindnek ugyanolyan kávé íze van.
De általában az aldis koffeinmenteset vagy az espressot veszem, mert ott vásárolok többnyire, régen vettem a rendes Nespresso kapszulákat meg a L’ort, de én tényleg nem érzek ezek között különbséget :D
Nekem is minden márkájú kávé egyforma, egyedül a Dallmayr jellegzetes illatát tudom megkülönböztetni a többitől, ízre viszont még azt se!
De ettől függetlenül eleve imádom a kávét, mindegy hogy milyen, nem válogatok. Eduscho, Wiener Extra, Dallmayr, Lavazza, Tchibo fajtái, Douwe Egberts - Paloma, Karaván. Ezek közt szoktam válogatni, amik így elfogadható árban vannak, és mindegyik finom!
Őszintén, nekem valami prémium, bio besorolású már megfelelő. A lényeg, hogy viszonylag friss legyen és frissen legyen őrölve. Magam szoktam kézi örlővel (Hario) ledarálni, ami az aroma nagyon nagy részét meghatározza.
Aztán hosszúkávét csinálok belőle, olyan amerikai-félét, majd tejet adok hozzá.
Nekem az olasz kávék be sem jönnek. A csillivilli, nagynyomású és tegyük hozzá k*rva hangos gépek engem egyáltalán nem érdekelnek.
Reggel, meg amúgy mindig is idegesítő az a hang...
Egy modern kávézóban beszélgetni sem lehet rendesen, mert központi helyre kerül az a masina, ülhetetlen székekkel, csicsa dizájnnal.
Otthon, könnyed hangulatban de megadva a módját, a nagy bögre kávét eliszogatva tök jó. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!