Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyi idő alatt szívódik fel...

Mennyi idő alatt szívódik fel az energia az elfogyasztott táplálékból?

Figyelt kérdés
Az előbb volt egy falásrohamom, ami alatt rengeteget ettem, aztán kihánytam. Most nem is ez a lényeg, tudom, hogy probléma, már kezelésben van. A kérdésem az, hogy ha kb 5 perccel azután, hogy bezabáltam, kihánytam mindent, amit csak lehetett, abból mennyi fog hasznosulni? Főleg egyébként fehérje/zsírtartalmú ételeket ettem, ha ez számít.
2023. szept. 20. 16:29
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
Kb semmi. A tápanyagok felszívódása és hasznosulása órákig tart. Még a cukornak is kell 20 perc.
2023. szept. 20. 16:42
 2/6 anonim ***** válasza:
47%
ha tenyleg terapiaban vagy es bulemias (ahogy enis) tudnod kene a valaszt...mivel gondolom nem egy hete csinalod
2023. szept. 20. 19:35
 3/6 A kérdező kommentje:

1-es! Köszönöm szépen a választ.

2-es! Nem tudom, miért éreztél késztetést arra, hogy ezt leírd, tovább is görgethettél volna. Én a bulímia mellett is híztam, ha erre gondolsz. Főleg, hogy igyekeztem a hánytatást kerülni, hiszen a bulímiára másféle kompenzáció is jellemző, de ha tényleg terápiánan vagy és bulímiás, tudnod kéne.

2023. szept. 20. 20:37
 4/6 anonim ***** válasza:
39%

aranyom :) 2es vagyok. akkor csücsülj le google ele...es ird be Bulimia is olvassal rendes cikkeket rola ne femina.hu-t

A Bulimia csakis falas es hanyassal jön a többi (excessziv sportolas, hashajto vizhajto cuccok.... nem bulimia)

Beszelgessunk errol ha jartas vagy a temaban ;) ok?

34 vagyok es sajnos 16 eves korom ota anorexia es bulemia keverekeben elek. Tudom. mirol. beszelek.

udv

2023. szept. 20. 20:46
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Off topic, de. A bulemia nem csak es kizárólag hanytatassal jar. A felsorolt tunetek is ehhez kapcsolodnak. A hanytatas a purgalo, a has/vizhajto, edzes stb. pedig a bulemia nem purgalo altipusa.

Kerdezo: nem ertek igazan hozza, nem tudom pontosan, de nagyon minimalis az a kaloria amit ennyi ido alatt feldolgoz a szervezet.

2023. szept. 20. 21:16
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, minden kompenzáció hozzátartozik a betegséghez. Én mindig rommáedzettem magam, plusz éheztettem magam, ez volt a kompenzáció. Ritkábban hánytattam, hashajtóztam, de volt rá példa.

Légyszives ne próbáld már megmagyarázni, hogy nem is vagyok beteg, mikor evidens a dolog...

2023. szept. 20. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!