Mi lesz akkor, ha a kiolvadt félkész ételeket, zöldségeket és húsokat visszafagyasztjuk?
Nem velünk történt, hírekben láttam.
Vihar volt a múltkor, és emiatt egy napig nem volt áram. Kiolvadt a fagyasztó, meg minden ami benne volt. Gyorsfagyasztott zöldségkeverék, pizza, sültkrumpli, húsok, stb.
Kérdésem: Ilyenkor feltétlenül ki kell dobálni mindent? Mi lesz akkor, ha ezeket visszafagyasztjuk (tekintve, hogy ekkora értékű árut - pláne élelmiszert - sajnálnánk kidobni), mintha mi sem történt volna? Nagy baj lehet belőle? Mi a legrosszabb ami történhet?
A zöldségkeveréket nem biztos, hogy ki kell dobni.
A húst meg fel kell dolgozni. Öregapáink a disznóöléskor feldolgozott (értsd: sütött) húst ilyenkor vették ki a zsírból és ették meg.
Egyébként, elég kaki egy fagyasztó az, amiben egy nap alatt tönkremén a habzsi. Miután bármikor meg is hibásodhat egy fagyasztó, és akkor sem biztos, hogy 3 órán belül lesz szerelő. A nyolcvanas években nyivákolt egy ismerősöm, hogy kigyulladt a piros lámpa vagy mi, és tele van a fagyasztó, és ez épp karácsonykor volt, hol lesz most szerelő... Csak oda akarok kilyukadni, hogy bár az ő férje kamionos volt, így előbb volt fagyasztójuk, mint közembernek, de akkor az a fagyasztó 48 óráig tartotta a fagypont alattit. És az mikor volt már, a nyolcvanas évek...
Hát a zöldség ilyenkor általában szottyos lesz, megmarja a fagy, esetleg el is kezd erjedni, pezsgős íze lehet.
A hús meg természetesen elkezd megbuggyanni, és annak is szétmegy a szerkezete. Ha nyers csirkét kinnhagyod a szobában 8-10 órát, még megennéd? Sok esetben a kiolvadt hús külső része ennyit állt.
Ezen kívül a véres lé belemehet a frigóban kb bármibe, pl pékáruba, amiben aztán nyersen megeheti valaki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!