Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tonhalkonzervből melyiket...

Tonhalkonzervből melyiket preferáljátok, és miért?

Figyelt kérdés

Olajban vagy sós lében? Miért?

Mit csináltok belőle, vagy hogyan fogyasztjátok?


Szeretném jobban beépíteni az étrendembe, de annyira nem tudom, hogyan készítsem el?

Boltban ezek nincsenek hűtve, ti otthon beteszitek a hűtőbe fogyasztás előtt?

Bármilyen javaslatot szívesen veszek!



2023. jún. 30. 17:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%

Olajban.

Tonhalas pitét, olyansmi mint az empanadas, csak pite formájában.

Itthon hűtőben tartom.

2023. jún. 30. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

Olajban, es az olajat leontom. De hidegen izlik neked? Remelem, nem azert akarod huteni, mert nem hiszed el, hogy konzervalva van. Amugy a heringet, makrelat jobban szeretem. Paradicsomos vagy mas szoszban, bar ezek a szoszok tul olajosak nekem.

En sajat keszitesu lecsoval szeretem a konzerv halat, es kenyerrel.

2023. jún. 30. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Az olajokat jobban szeretem és csak a törzset.

Salátára morzsolom vagy paradicsomos,olívabogyós szószban tésztával.

2023. jún. 30. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Olaj (de nem olíva), és simán kenyérrel, lilahagymával szeretem.
2023. jún. 30. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
Olajjal eltéve jobban szeretem, de az olajat leöntöm róla. Hűtőben tartok mindig egyet (a többit viszont nem, ha felbontom a hűtőben lévőt, akkor rakok be helyette másikat), mert csak salátát készítek belőle, azt viszont hidegen jobban szeretem. Mondjuk télen ez annyira nem szempont.
2023. jún. 30. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Ja, a saláta recept: egy doboz tonhal leöntve róla a lé, azt összekeverem egy-két kiskanál majonézzel, minimális mennyiségű mustárral, egy kicsire vágott paradicsommal, hagymával (abból a lilát szeretem), meg ha van épp felbontott kukoricakonzerv, akkor abból valamennyivel (de ha nincs, akkor nem bontok fel ezért). Meg egy fél paprikával, egy(-két) csemegeuborkával, szintén kicsire vágva. Olivabogyó is passzolna hozzá, de azt utálom.

Pirítóssal eszem.

2023. jún. 30. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek.


Eddig ha vettem, azért raktam be mindig a hűtőbe, mert ha esetleg "csak úgy" ettem, jobb szerettem hidegen, mint szobahőmérsékleten.

De máskor meg paradicsomos szósszal összerottyantottam, kvázi spagettinek, vagy épp tojással elkeverve rántottának, de ennél többet szeretnék kihozni belőle.

Heringet, makrélát, szardíniát sajnos nem bírom megenni, egyszerűen rosszul vagyok tőle.


Köszi a receptet! :)

2023. jún. 30. 20:20
 8/14 anonim ***** válasza:
92%

Nem kell hűtőben tartani, mert az olaj megdermed és nem tudod leönteni róla.

Tonhalas tésztát szoktunk, és az olaján pirítom meg a hagymát, így nem kell kiönteni.

2023. jún. 30. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

N3m kell huteni de szerintem finomabb hidegen


Én a vizeset veszem mert sokkal kevesebb benne a kaloria, az olajassal nagyon sok üres energiat viszunk be. Viszont szerintem az olajas valamivel finomabb

2023. júl. 1. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Simán a kamrában tartom. Magában enni a vizeset szoktam citrommal, salátához is ezt használom: cékla, kapor, házi majonéz, mustár, méz, újhagyma, tejföl. Az olajban eltett: tonhalkrém, pl tonhal, skyr, hagyma, fehérbors, ezt szendvicsalapnak vagy melegszendvicsre. Tonhalas spagetti: az olajában kisebb fej lilahagymát dinsztelek, hozzá a tonhal, aszalt paradicsom, citomlé, fehérbors, chilipehely, ezt két percig rotyogtatni, majd spagettire rá parmezánnal.
2023. júl. 1. 05:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!