Tegnap lejárt a fogyaszthatósága a sertéshúsnak, nincs szaga és frissnek tűnik, nem nyálkás, fogyasztható?
Tegnapig volt fogyasztható, hűtőben tároltam, vásárláskor kivételesen nem figyeltem és ma megfőztem levesnek.
Utána láttam a dátumot a dobozon ami tegnapi.
Ehető, vagy ha nem mi bajunk lehet tőle?
Szerinted a dátumot milyen megdönthetetlen matematikai modell alapján számolják? Ezek mind csak irányadók, amik statisztikai/tapasztalatí óton lettek megállapítva.
Általában már nem is lejárati dátumot raknak rá, hanem azt hogy "minőségét megőrzi". Tehát valami olyat, hogy addig legalább jó.
Ez után a dátum után meg minden talpraesett, nem cseréptelefonhozragadt ember meg tudja magától is állapítnai, hogy büdös, gusztustalan, vagy étvégygerjesztő.
Aki nem csökevényesedett bele a 21. század modern világába, annak még jóeséllyel működnek ezek az ösztönök. Pl. nekem ráírhtják azt is, hogy augusztusig jó még, ha nekem büdös és undorító, akkor sem eszem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!