Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Találtam a fagyasztómban...

Találtam a fagyasztómban majdnem másfél éve odatett csirkemellet - megehetem még?

Figyelt kérdés

1 kiló csirkemell megbújt a fagyasztóban pár zöldségpakk alatt. A lejárati dátuma 2022. március közepe, ami azt jelenti, hogy március elején rakhattam be a fagyasztóba.

Nagyjából azt találtam a neten, hogy egész csirkét max. 1 évig lehet tárolni, darabokban pedig 9 hónapig (ez egy doboz csirkemell, tehát darabokban van). Kicsit félek tőle, bár még csak most olvad a hűtőben, de nem tudom képes leszek-e megállapítani, hogy okés-e (és akkor még ott van, hogy milyen minősége lesz egyáltalán ennyi idő után).

2023. jún. 19. 13:57
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Elvileg igen, tehát nem leszel töle beteg (feltéve természetesen, hogy közben nem olvadt fel), de az íze valószínüleg nem igazi.
2023. jún. 19. 14:33
 2/5 anonim ***** válasza:
36%
1500 forint egy kiló csirkemell, ennyiért biztos nem főzném meg, ha nem is romlott, de az állaga tuti nem valami felemelő.
2023. jún. 19. 14:46
 3/5 harebell ***** válasza:
100%
Én megenném, nincs annak semmi baja. Lehet, hogy az állaga vagy íze nem az igazi már, de megfelelően elkészítve szerintem ki lehet hozni belőle valami finomat.
2023. jún. 19. 19:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha kiolvad látod az állagát,színét.

Ha jó főzd meg.

2023. jún. 20. 05:12
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Kiolvadt, körbejártam, semmi, megsütöttem, semmi, illetve teljesen jó volt és finom, nem lehetett megkülönböztetni a frissebbtől - ezt megúsztam :)

2023. jún. 23. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!