Van olyan ismerősöd aki a nápolyit “nápolinak” hívja? Vagy a majonézt majoméznek?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm így használja ezeket a szavakat. Illetve a banánt úgy ragozza, hogy “Vettem banántot”
Érdekelne, hogy más is ismer-e ilyen embert, vagy Ő maga használja így?
2023. jún. 15. 20:03
2/13 anonim válasza:
Ez kb a 80-as évek végén volt poén. Ne erőltesd.
3/13 anonim válasza:
nem. a majonézzel szoktak poénkodni, de csak itthon.
5/13 anonim válasza:
Én használom a majomnéz kifejezést :D
6/13 anonim válasza:
6-os vagyok basszus a banántot is használom
Nem lehet h én rólam írsz? :D
7/13 anonim válasza:
talán a 4 éves unokahúgom mondja így ... de már ő is kezdi elhagyni ezeket a szavakat szóval elég fogyatékosnak kell lenni, hogy valaki így ejtse ki őket.
8/13 anonim válasza:
Ismerek, Petinek hívják :D
Ő napolinak mondja.
A többi is stimmel.
9/13 A kérdező kommentje:
Tényleg így mondja. Vidéki, azt hittem amúgy hogy ez valami tájszólás, nyelvjárás, mert egyedül eddig tőle hallottam. Talán abban igazatok van, a majomézt már többször hallottam vicces kontextusban, poénkodva. De Ő átlagos mondatban használja így.
Az “evett” helyett is azt mondja, hogy ett.
Pl: Tegnap Juli rizseshúst ett.
2023. jún. 15. 21:02
10/13 anonim válasza:
"egyik ismerősöm" na persze nem te.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!