Az 50es években hogy hűtötték az élelmiszert a városlakók a lakásaikban?
Figyelt kérdés
2023. jún. 7. 12:47
1/6 anonim válasza:
Télen a megfagyott folyokból, tavakból, jégtömböket/táblákat vágtak ki. (ők voltak a jégvágók).
A jégtömböket, mélyre ásott és szigetelt vermekben tárolták.
A tél elmultával a településeket járták a "jegesemberek", akik kocsirol árulták a jeget. AZ ember odament, vágatott jeget a tömbből vagy már kisebb darabokat szállítottak. Azt bevitte a jégszekrényébe, ami ugyancsak egy szigetelt tároló...
AMikor elfogyott/elolvadt, ismét oda mentek a jegeshez...
2/6 anonim válasza:
Ezért nevezik néha a hűtőszekrényt jégszekrénynek, mert korábban valóban jeget tettek bele ami hűtötte a belső terét egy szigetelt doboznak.
4/6 anonim válasza:
5/6 anonim válasza:
Az ötvenes években már voltak forgalomban (elsősorban szovjet) hűtőszekrények, persze alapvetően kiváltságosak (magasabb funkciót betöltő káderek) kaphattak ilyet. A régi polgári csökevényeknek valóban csak a jéggel működő hűtőszekrény maradt. Az aljanép meg amúgy sem nagyon tárolt romlandó élelmiszert, ha véletlenül húshoz jutott és nem zabálták fel azonnal mind a fél kilót, akkor kisütötték és a sült húst tárolták disznózsírban (ami ugyebár szobahőmérsékleten már nem folyós).
6/6 anonim válasza:
Olyan is volt, hogy sehogy. Minden ételt megettek, nem kellett tárolni. Felvágottak nem voltak, a szalonna, szalámi, kolbász elállt a spájzban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!