Kinek mennyibe kerül az élelmiszer egy hónapra?
80-85 ezer felnottnek. De kiszámoltam ha nem ennék ennyi friss zöldséget akkor kb 55 ezer lenne.
És ebben benne van édesítőszer, kilesliszt stb szóval speciális alapanyagok
3an vagyunk.apuka,anyuka,19 honapos kislany.
(haziallat, kozmetika, takaritoszer ha nem szamit bele)
Akkor kb 450 ezer ft.
De hozza kell tennem biot veszunk csak, vagy piacon es foleg vegan dolgokat.
A parom jelenleg jol keres, ezert tudjuk csak megengedni ezt.
Etterem es kaja rendeles sokszor van mert engem stresszel a fozes allandoan
Hárman vagyunk, két felnőtt+2 éves kisgyerek.
Havi 100-110 körül költünk élelmiszerre átlagban, de mi nagyon tudatosan vásárolunk.
Menütervet írunk és csak a valóban szükséges hozzávalókat vesszük meg, és csak alapanyagokat, tehát nincs mirelit kaja nálunk, max. a fagyasztott zöldség. 2-3 naponta főzök (vacsira vegyesen van hideg-meleg kaja), és nem eszünk mindennap húst, inkább zöldségesek vagyunk, arra odafigyelünk, hogy változatosan együnk mindenfélét a kelbolimbótól a répán át a lilakáposztáig, szóval sokféle ételt variálunk.
A főétkezéseken kívül eszünk natúr joghurtot zabpehellyel meg ilyesmit, a férjem és gyerek eszik 1-1 pudingot, csokit, én ritkábban, nem vagyok édes szájú. Üdítő nincs, vizet iszunk vahy néha szörpöt.
Extra, hogy 10+ év főzés után még tudom, mi hol van jó áron, mit hol érdemes venni, és ha valamit megéri éppen venni, és el lehet tárolni, akkor többet veszünk, pl.múltkor a Coopban 2300 ft/kg volt a Magyar sajt coop-kártyával, vettünk 2 kg-ot és eltettük a fagyasztóba darabokban.
Illetve, nyáron kicsit kevesebbet költünk, mert van egy 100 nm-es veteményesünk, szóval sok zöldséget nem veszünk jüliustól októberig, a java megterem. Van gyumölcs is, de azok még kicsik. Idé próbálok termeszteni eltenni is télire ezt-azt, lecsót, uborkát.
#13as
480ezerért mit esztek ketten? :O az oltári sok.Csillagos étterembe esztek ?
Ezeknél a kérdéseknél akkora kamugyár a fele válasz. Nem veszitek észre, hogy direkt a hergelés megy? Mikor 2 főre már fél millió a kaja egy hónapban.
Trollkodik a sok hülye, csak egymásra licitálnak direkt, hogy generálják a felháborodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!