Lehet abból baj, ha ma lejáró csirkehúst ettem?
Vettem egy ilyen 40%os leárazású egész csirkét és megsütöttem.
Nekem nagyon érzékenyek az ízlelőbimbóim és kissé hipochonder is vagyok. Nos a régebbi húsoknak először is leve van, aminek van egy kis szaga. Ezt a levet rendesen lemostam róla és 3 óráig sütöttem mire kész lett. Finom is lett, de egy kicsit megmaradt olyan... Állottnak az egész. Hallottam, hogy az ilyesmitől nem lehet baj.
Mi a véleményetek?
Ha sütés után is "szaga" van, dobd ki. Naggyon nagy bajok lehetnek egy mérgezéstől.
Tényleg nem ér annyit.
Én egyébként úgy szoktam megállapítani mint ahogy te is, hogy szagos, oké, lemosom. Még mindig picit szagos.
Elkezdem sütni, de ha közben, főleg ha készen szagos, na az kuka. Ne sajnáld egy percig sem kidobni.
A valódi romlott húst nem sütöd meg, mert olyan büdös hogy nem bírsz a lakásban megmaradni. Sikerült kifogni romlott csirkecombot nekem is, majdnem elokádtam magam míg a kukáig elvittem, pedig szavidőn belül volt.
Alapos hőkezelés után nem lesz bajod a csirkétől, valóban lehet "állott", illetve befülled a leve állásában, de bajt nem okoz. Inkább az élvezeti értéke csökken jelentősen.
Ezt meg lehet figyelni egy disznóvágás esetén is, a legnagyobb élvezeti értéke a frissen vágott melegen előkészített és főtt/sült húsnak van, már a fagyasztott és celofános sem olyan jó. De nem mérgező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!