A camemberttel ellentétben a Brie készülhet Brevibacterium (lábszag!) és Penicilium Candidum segítségével is. Magyarországon miért csak a töredéke kapható a teljes kínálatnak?
Figyelt kérdés
2023. máj. 6. 19:00
1/3 anonim válasza:
Tulajdonképpen mi a problémád?
Hogy nincs lábszagú Brie Magyarországon, vagy hogy nem lehet minden fajtáját kapni a Brie-nek????
Egyébként az kapható, amire van kereslet, feltehetöen nincs rá igény.
2/3 anonim válasza:
Magyarországon nincs kultúrája a sajtnak. Nemcsak a nemespenésszel érő típusoknak, de az érlelt, jóféle sajtoknak sem, sajnos. Mi Szlovákiában, Erdélyben vesszük a sajtokat, szerencsére gyakran van arra dolgunk. Itthon szinte semmilyen ízletes sajt nincs, legfeljebb aranyáron (10E /kg felett). A szomszédainknál ennek a fele-harmadába kerülnek a kiváló minőségű termékek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!