Jégkrém készítő formából hogy tudom kivenni a jégkrémet pálcástól?
Erre gondolok:
Készítettem porból jégkrémet, beletöltöttem, és beraktam a mélyhűtőbe több óra hosszára, ahogy azt kell. Kivettem, de nem tudom kiszedni jégkrémestől, a műanyag, pálcás tartók eleve rá vannak fagyva, ha sikerül is nehezen lefeszítenem őket, a jégkrém nélkül jönnek ki, és maradnak a kezemben, a jégkrém pedig a tartóban marad. Mit nem csinálok jól?
Hideg víz (!) alá tartod.
Néhány másodperc és próba.
A fagyóból való kivevés után ne azonnal akard kifeszíteni belőle. Vagy ahogy az első válaszoló javasolta melegítsd meg hideg vízzel, vagy hagyd pár percet szobahőn. Kívülről a hő éppen úgy készteti olvadásra az alsó részt, hogy a külseje elenged a jégkrémnek. Míg a beső rész a pálcánál még tartja majd a jégkrémet.
[Fizikából általános iskolában tanultatok a hő terjedéséről. Ott kellett volna kicsit többet tanulni.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!