Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Jégkrém készítő formából hogy...

Jégkrém készítő formából hogy tudom kivenni a jégkrémet pálcástól?

Figyelt kérdés

Erre gondolok:

[link]

Készítettem porból jégkrémet, beletöltöttem, és beraktam a mélyhűtőbe több óra hosszára, ahogy azt kell. Kivettem, de nem tudom kiszedni jégkrémestől, a műanyag, pálcás tartók eleve rá vannak fagyva, ha sikerül is nehezen lefeszítenem őket, a jégkrém nélkül jönnek ki, és maradnak a kezemben, a jégkrém pedig a tartóban marad. Mit nem csinálok jól?

2023. máj. 6. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hideg víz (!) alá tartod.

Néhány másodperc és próba.

2023. máj. 6. 15:15
 2/8 anonim ***** válasza:
56%

A fagyóból való kivevés után ne azonnal akard kifeszíteni belőle. Vagy ahogy az első válaszoló javasolta melegítsd meg hideg vízzel, vagy hagyd pár percet szobahőn. Kívülről a hő éppen úgy készteti olvadásra az alsó részt, hogy a külseje elenged a jégkrémnek. Míg a beső rész a pálcánál még tartja majd a jégkrémet.

[Fizikából általános iskolában tanultatok a hő terjedéséről. Ott kellett volna kicsit többet tanulni.]

2023. máj. 6. 21:34
 3/8 A kérdező kommentje:
2: Na, próbáltam. Miután kivettem, legalább 20 percet vártam (amíg megettem a levest meg a főételt). A pálca fogója már nincs odafagyva, simán ki tudom húzni, de ugyanúgy a jégkrém nélkül jön ki. Reménytelen.🙁
2023. máj. 7. 19:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kivulrol hajszarito a format. Ha megolvad a jegkrem kulso retege akkor kicsusszan
2023. máj. 9. 08:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szilikon formával egyszerubb dolgod lenne, de melegitessel ennek is mukodni kene
2023. máj. 9. 08:32
 6/8 anonim ***** válasza:
73%
Ugyes vagy.
2023. máj. 17. 18:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam a hajszárítót is. Kivettem a mélyhűtőből, és 1-2 percig hajszárítóztam. De ugyanaz, csak a műanyag pálca marad a kezemben. Inkább vegyek másfajta formát?
2023. máj. 18. 08:22
 8/8 anonim ***** válasza:
51%
Nehezen hiszem el, hogy nem jon ki. Amugy melegviz.
2023. aug. 6. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!