Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Reggelire tojást szoktam...

Reggelire tojást szoktam enni, meg esetleg kefírt kiflivel, gyümölccsel, mostanság rendre bajom van vele. Miért?

Figyelt kérdés

Reggelire tojást eszem (lágytojas vagy rántotta), esetleg utána zabkekszet a kávé mellé. Délelőtt munkahelyemen pedig kefirt kiflivel és némi gyümölccsel. Eddig semmi gond nem volt vele, mostanában viszont rengeteg bélgáz alakul ki bennem azt veszem észre. Ha elmegyek nagywc-re is 1-2 percig csak a gázok távoznak belőlem...

Mi miatt lehet ez? (25/l)

2023. ápr. 21. 21:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

A sok tojás kicsit fingathat.Amikor néha megeszek reggelire 8-10 tükörtojást,lágytojást,akkor van,hogy eregetek tőle a szokásosnál többet.

Ha gyümölcsöt eszel mellé,akkor szerintem esetleg a kefirt cseréld joghurtra.

2023. ápr. 21. 21:53
 2/12 A kérdező kommentje:

Én rántottánál max. 4 tojcit szoktam enni.

Miért jobb a joghurt a kefirnél?

2023. ápr. 21. 22:02
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
A zabkeksz okozhat némi bélgáz termelődést, de a nagyobb gond szerintem a kefír. Az abban lévő gombák megtelepedhettek a beleidben, és talán azok okozzák a gáztermelődést. Gyümölcsöt tejtermékkel pedig ne fogyassz, mert a gyümölcsben lévő cukrok is okozhatják a galibát. Válts joghurtra szerintem, abban hasznos baktériumok vannak és helyrerázhatják a bélflórádat, de a gyümölcsöt ekkor is külön étkezésben egyed, ne egyszerre.
2023. ápr. 21. 23:39
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Nekem 1 darab tojás egész napos gázeregetést okoz, mindegy mivel eszem. Tény, hogy fingat.
2023. ápr. 21. 23:51
 5/12 anonim ***** válasza:
95%

Csupa olyasmit eszel, amitől minden rendes ember ereget!

Zabkeksz = rost

Kefir gyümölccsel = 90%-ot meghajtaná

Tojás?

Naponta 4 tojás az irgalmatlanul sok, még egy férfinek is, nem egy fiatal nőnek!...de felőlem eheted, nem az enyémet eszed, csak az epéd idővel kifekszik.

Nem véletlenül gázosodsz!

2023. ápr. 22. 12:03
 6/12 anonim ***** válasza:
29%

5

Mi a baj a tojással?Úgy tudom reggel kifejezetten jó valami zsírosabb étel.Mondjuk zsírban sült szalonnás rántotta.Mert pont az miatt indul meg a normális epeömlés.

2023. ápr. 22. 12:14
 7/12 anonim ***** válasza:
81%

Te ne menj el dietetikusnak, mert nagyon rosszul tudod!

Az epekímélő étrend összeállításánál alapvető szempont a zsírbevitel csökkentése. Az epekő kialakulásának kedvez, ha az epehólyagban az epe besűrűsödik, azaz ritkán ürül ki az epehólyag. Tehát az epekímélő étrend összeállításánál alapvető szempont a zsírbevitel csökkentése.

Tojás:

MAXIMUM(!) heti 1-2 alkalommal lágyan. Nem ajánlott a kemény tojás, rántotta, tükörtojás, majonéz, majonézes tojás.

[link]

2023. ápr. 22. 12:23
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

6-os, nem mondod komolyan, hogyha valakinek epegondja van, amit a fingás is jelez, az zabáljon be naponta 4 tojásból egy jó zsíros, szalonnás rántottát!

Olvass legalább a témában, mielőtt hülyeségeket irkálsz!

2023. ápr. 22. 12:29
 9/12 anonim ***** válasza:
23%

7

Na de ha pont a zsíros eledel indítja be az epeömlést.Így nem sűrűsödik be semmi.

2023. ápr. 22. 12:37
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
a gyümölcs -kefir kombo a ludas. vagy / vagy. tudom a sok egeszseges recept joghurt gyumolcsel... fogalmuk sincs hogy a gyümölcs es a tejtermek jol erjed a pocakban aztan pupszolsz tole. ami szinten segit hogy teszteld hagyd el egyenkent a dolgokat. szoval pl elosszor 3 napig nincs gyumolcs, megfigyeled aztan tojas, megfigyeled..
2023. ápr. 22. 13:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!