Reggelire tojást szoktam enni, meg esetleg kefírt kiflivel, gyümölccsel, mostanság rendre bajom van vele. Miért?
Reggelire tojást eszem (lágytojas vagy rántotta), esetleg utána zabkekszet a kávé mellé. Délelőtt munkahelyemen pedig kefirt kiflivel és némi gyümölccsel. Eddig semmi gond nem volt vele, mostanában viszont rengeteg bélgáz alakul ki bennem azt veszem észre. Ha elmegyek nagywc-re is 1-2 percig csak a gázok távoznak belőlem...
Mi miatt lehet ez? (25/l)
A sok tojás kicsit fingathat.Amikor néha megeszek reggelire 8-10 tükörtojást,lágytojást,akkor van,hogy eregetek tőle a szokásosnál többet.
Ha gyümölcsöt eszel mellé,akkor szerintem esetleg a kefirt cseréld joghurtra.
Én rántottánál max. 4 tojcit szoktam enni.
Miért jobb a joghurt a kefirnél?
Csupa olyasmit eszel, amitől minden rendes ember ereget!
Zabkeksz = rost
Kefir gyümölccsel = 90%-ot meghajtaná
Tojás?
Naponta 4 tojás az irgalmatlanul sok, még egy férfinek is, nem egy fiatal nőnek!...de felőlem eheted, nem az enyémet eszed, csak az epéd idővel kifekszik.
Nem véletlenül gázosodsz!
5
Mi a baj a tojással?Úgy tudom reggel kifejezetten jó valami zsírosabb étel.Mondjuk zsírban sült szalonnás rántotta.Mert pont az miatt indul meg a normális epeömlés.
Te ne menj el dietetikusnak, mert nagyon rosszul tudod!
Az epekímélő étrend összeállításánál alapvető szempont a zsírbevitel csökkentése. Az epekő kialakulásának kedvez, ha az epehólyagban az epe besűrűsödik, azaz ritkán ürül ki az epehólyag. Tehát az epekímélő étrend összeállításánál alapvető szempont a zsírbevitel csökkentése.
Tojás:
MAXIMUM(!) heti 1-2 alkalommal lágyan. Nem ajánlott a kemény tojás, rántotta, tükörtojás, majonéz, majonézes tojás.
6-os, nem mondod komolyan, hogyha valakinek epegondja van, amit a fingás is jelez, az zabáljon be naponta 4 tojásból egy jó zsíros, szalonnás rántottát!
Olvass legalább a témában, mielőtt hülyeségeket irkálsz!
7
Na de ha pont a zsíros eledel indítja be az epeömlést.Így nem sűrűsödik be semmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!