Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Árstoppos élelmiszer hiányt...

Árstoppos élelmiszer hiányt kinek lehet jelezni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A kérdés adott. Kinek lehet jelezni ha nincs ár stoppal ellátott élelmiszer a polcon?

2023. ápr. 20. 16:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
71%
Nem kötelező árstoposat venni, ugyanis van liszt, cukor etc bőven.
2023. ápr. 21. 16:34
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A Sóhivatalnak!

Nem tudom mit vársz ettől, hogy most ha bejelented valahova mi fog történni. A bolt alkalmazottjának kellene autóba ülni és verni a nagyker kapuját, hogy neki akkor is kell az árstopos liszt?

Nálunk tej nincs az esetek 90%-ban, csak a drágábbak. De azokból rogyásig vannak a polcok. Ha néha-néha ki is raknak pár kartonnal, percek alatt elkapkodják, mert mindenki a maximalizált 6-osával viszi. Nem csoda hogy percek alatt elkapkodják a készletet.

2023. ápr. 22. 15:42
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

"Mondjuk a kormánynak, hogy ezt a hülyeséget beszüntethetnék már."

olyan jó lesz 2000 forinért 1 liter étolajat venni...

2023. ápr. 30. 19:14
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

13

Egyrészt, tényleg nagyon jó, hogy most csak 700 forint az étolaj, már ha egyáltalán éppen tudsz venni, és nem az üres polc fogad.

Másrészt ne hidd azt, hogy jótékonyságból adják ennyiért a boltok, és nem hozzák be a kieső bevételt azzal, hogy a többi terméket jóval drágábban adják emiatt.

De biztos azért van itthon 25 százalék infláció, az EU-ban pedig 10 százalák alatti, mert többek között ez is egy jó intézkedés.

2023. ápr. 30. 23:50
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"Másrészt ne hidd azt, hogy jótékonyságból adják ennyiért a boltok, és nem hozzák be a kieső bevételt azzal, hogy a többi terméket jóval drágábban adják emiatt."

Nem a 13-as vagyok. De gondold, ha megszüntetik az árstopot, akkor a többi élelmiszer ára egyből zuhanni fog?! Ha eddig emelt áron is megvették az emberek, a te szavaiddal élve: csak "jótékonyságból", azért mert tudnák olcsóbban, kisebb profittal is adni, nem fogják megtenni, hiszen az emberek drágábban is megveszik.

Jó példa erre az üzemanyag árstop megszüntetése. Még a környező országokhoz képest is nagyobb árrést pakoltak rá, hogy a kiesett bevételeket visszahozzák, a Molnak meg rekord bevétele lett.

Vagy attól, hogy holnaptól olcsóbb lesz a párizsi a boltban, te sem követelsz a munkáltatódtól alacsonyabb fizetést, nem?! A világ reálisan sajnos így működik, jelentős érzékelhető áresésért kár ácsingózni emiatt, nem lesz.

2023. máj. 1. 08:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
15 Jelentős áresés valóban nem lesz, ezért is volt értelmetlen az egész intézkedés. De akkora a verseny az áruházak között, hogy szerintem valamennyit azért mérséklődnének az árak, ha megszületik.
2023. máj. 1. 09:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Például nekem is jelezheted, de nem megyünk vele semmire. :) :) :)

[*Bocsi, remélem, aranyos lett a kommentem. :):) ♥ ]

2023. máj. 14. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!