Árstoppos élelmiszer hiányt kinek lehet jelezni?
Sziasztok.
A kérdés adott. Kinek lehet jelezni ha nincs ár stoppal ellátott élelmiszer a polcon?
A Sóhivatalnak!
Nem tudom mit vársz ettől, hogy most ha bejelented valahova mi fog történni. A bolt alkalmazottjának kellene autóba ülni és verni a nagyker kapuját, hogy neki akkor is kell az árstopos liszt?
Nálunk tej nincs az esetek 90%-ban, csak a drágábbak. De azokból rogyásig vannak a polcok. Ha néha-néha ki is raknak pár kartonnal, percek alatt elkapkodják, mert mindenki a maximalizált 6-osával viszi. Nem csoda hogy percek alatt elkapkodják a készletet.
"Mondjuk a kormánynak, hogy ezt a hülyeséget beszüntethetnék már."
olyan jó lesz 2000 forinért 1 liter étolajat venni...
13
Egyrészt, tényleg nagyon jó, hogy most csak 700 forint az étolaj, már ha egyáltalán éppen tudsz venni, és nem az üres polc fogad.
Másrészt ne hidd azt, hogy jótékonyságból adják ennyiért a boltok, és nem hozzák be a kieső bevételt azzal, hogy a többi terméket jóval drágábban adják emiatt.
De biztos azért van itthon 25 százalék infláció, az EU-ban pedig 10 százalák alatti, mert többek között ez is egy jó intézkedés.
"Másrészt ne hidd azt, hogy jótékonyságból adják ennyiért a boltok, és nem hozzák be a kieső bevételt azzal, hogy a többi terméket jóval drágábban adják emiatt."
Nem a 13-as vagyok. De gondold, ha megszüntetik az árstopot, akkor a többi élelmiszer ára egyből zuhanni fog?! Ha eddig emelt áron is megvették az emberek, a te szavaiddal élve: csak "jótékonyságból", azért mert tudnák olcsóbban, kisebb profittal is adni, nem fogják megtenni, hiszen az emberek drágábban is megveszik.
Jó példa erre az üzemanyag árstop megszüntetése. Még a környező országokhoz képest is nagyobb árrést pakoltak rá, hogy a kiesett bevételeket visszahozzák, a Molnak meg rekord bevétele lett.
Vagy attól, hogy holnaptól olcsóbb lesz a párizsi a boltban, te sem követelsz a munkáltatódtól alacsonyabb fizetést, nem?! A világ reálisan sajnos így működik, jelentős érzékelhető áresésért kár ácsingózni emiatt, nem lesz.
Például nekem is jelezheted, de nem megyünk vele semmire. :) :) :)
[*Bocsi, remélem, aranyos lett a kommentem. :):) ♥ ]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!