Hogyan kell főzni a Pick Békebeli füstölt lapockát?
Figyelt kérdés
Nem a kötözött verzió, kb 70 deka. Be kell áztatni előtte? Ha igen, meddig?2023. ápr. 7. 19:21
1/8 anonim válasza:
Mindenképpen áztasd be egy éjszakára, utána meg lassan fözd, egy kilóra egy órát számolva kb 45 perc alatt várhatóan megpuhul
2/8 anonim válasza:
Bocs, hogy itt kérdezem, de a tarját is be kell áztatni?
3/8 anonim válasza:
Igen, minden füstölt húst szokás, mert a pácolás-füstölés kiszárítja - erre találták ki, ezért áll el -, és az áztatással visszanedvesednek a rostok, nem lesz megföve száraz, szálas.
4/8 anonim válasza:
#3
Nagyon köszönöm.
Egy bő kilós tarjám van. Akkor jó lesz ha úgy csinálom, hogy éjszakára, 12-14 órára beáztatom, majd a főzőlevében hagyom kihűlni?
Minden évben száraz szálkás a húsvéti hús akármit is veszek. Sonka, lapocka...bármit. Jó lenne már végre finomat enni :) És azt hiszem ezt a kettőt hagytam ki idáig. Az áztatást meg a saját levében hűtést.
5/8 anonim válasza:
Igen, de akár 24 órát is ázhat, illetve feltétlen egész lassan, ahogy a hús elvest szokás, úgy fözd és a fözölében hagyd elöször teljesen kihülni, mielött felvágod.
Hacsak nem valami ösöreg, csonttászáradt valamit kaptál, akkor finom lesz.
Sok sikert és kellemes ünnepet!
6/8 anonim válasza:
#5
Nagyon köszönöm! És neked is kellemes ünnepet! :)
7/8 anonim válasza:
#5
Köszi a tanácsokat, nagyon finom lett. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!