Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mononátrium glutamátot kértem,...

Lcadam kérdése:

Mononátrium glutamátot kértem, és monosodium glutamátot adtak. Ugyanaz e kettő? És mire használják?

Figyelt kérdés

#ízfokozó #monosodium glutamat #mononatrium glutamat
2023. márc. 31. 08:33
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

A sodium az angol megnevezése a nátriumnak. Nyilván ugyanaz a kettő, csak kérni magyarul kértél, adni meg angol csomagolásút adtak.

AZ utolsó kérdést nem is értem. Ha nem tudod mire használják, akkor miért vettél belőle? Amúgy ízfokozó, és a google keresőben ezügyben legjobban akkor tudsz akkor tudsz tájékozódni, ha azt a kereső szót írod be: umami.

2023. márc. 31. 08:51
 2/6 anonim ***** válasza:
45%

Akkor egy kis szövegértés:

nátriumot kért, sodiumot kapott, amiről nem tudta, hogy ugyanaz

Nyilván otthon vette észre, ezért a kérdés, hogy utóbbit mire tudná használni.

2023. márc. 31. 09:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tökéletes válaszok.
2023. ápr. 1. 07:39
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Gyakorlatilag idegmérget vettél. Az egyik legkárosabb adalékanyag, amit az élelmiszeripar előállít.

[link]

[link]

2023. ápr. 2. 02:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Gyakorlatilag idegmérget vettél."

Jézusom. Szóval a szervezetem annyira bolond, amikor előállítja, hogy direkt idegmérget állít elő, hogy mérgezze saját magát. Mert előállítom...

A lovon lovagolni úgy lehet, hogy a hátán ül az ember. Amikor egyesek hol erre, hol arra átesnek a lovon, és olyan túlzásokba esnek, ami hozzá nem értőket megvezetheti, azokra haragudni szoktam. A só is méreg, mert ha egy negyed kilót megeszel, meghalsz. Mégsem nevezem méregnek. Sőt létszükséglet a kellő, napi bevitele. És persze a sárga répában és az almában is van. És azokat sem nevezem méregnek. Nem kéni túlzásokkal és tódításokkal hangulatot kelteni - csak azért, mert az most divatos. És kattintásvadász...

Szendi nem átallja leírni ezt a mondatot: "A '70-es évekig még csecsemőtápszerekhez is adtak, majd az ipar önként kivonult erről a területről, valószínűleg a nagyobb botrányok elkerülésére."

És nem átallja elhallgatni azt, hogy az anyatejet kopizva került a nátriumglutamát a tápszerekbe, mert természetesen az anyatejben IS VAN nátriumglutamát! Mert az anya szervezete abba is bele-termeli, hogy a babának ízteles legyen. És Szendi ezt a tényt nyilvánvalóan tudja! Csak elhallgatja...

2023. ápr. 3. 11:11
 6/6 anonim ***** válasza:
59%

Téged az élelmiszeripar fizet, 5-ös?

„Nem kéne túlzásokkal és tódításokkal hangulatot kelteni”

Akkor te miért teszed? A só, ahogy írod, létszükséglet, a nátrium-glutamát viszont nemhogy nem létszükséglet, hanem káros adalékanyag. Tehát nem élelmiszer - ellentétben a sóval.

2023. ápr. 5. 01:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!