Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A savanyú káposzta tényleg...

A savanyú káposzta tényleg ennyire puffaszt?

Figyelt kérdés
Szinte sosem ettem ilyesmi ételt, de többen is ajánlották kóstoljam meg. Készítettem tegnap este székely káposztát, hogy ma elvigyem magammal munkába (este megkóstoltam), tettem rá tejfölt de valamiért istentelenül érzem, hogy felpuffadtam. Nem vagyok laktózos, soha semmi bajom a tejtermékektöl szóval ezért gondoltam a káposztára. Mi segít ilyen helyzetekben? Haza nagyon nem jutok éjfél előtt mert a csapattársaimnak meccse van és megyek nézni én is (röpi, csak én most sérült vagyok). 23/N

2023. márc. 10. 19:18
 1/4 anonim válasza:
80%
A savanyú káposzta valóban puffasztó hatással lehet a szervezetre, mivel olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek a vastagbélben gázt termelnek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenkinél ugyanolyan hatást váltana ki.
2023. márc. 10. 19:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg rost, plusz fermentálás (tejsavas erjesztés) , alapból is elég kemény kombó, és ha még az emésztőrendszered nincs is hozzászokva, akkor abból budirepesztő fingás/fosás lehet.

Az ember bélflórája alkalmazkodik az általában megszokott dolgokhoz. Ha nem szoktál ilyet enni, az kb. olyan, mint ha mondjuk egy pakisztáni (ottani baktérium kulturával oltott) joghurtot ennél. Nem tud vele mit kezdeni az emésztőrendszered.

2023. márc. 10. 19:35
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs nagyon alaposan megfőzve (agyonfőzve) ill. nem sterilizált konzerv káposztából csináltad, akkor ilyen. A tejsavas erjedést okozó baktériumok egy idő után a savanyú pH miatt elpusztulnak ugyan a káposztában, de néhányan vastag falat képezve spórás állapotban maradnak és ezek megfelelő közegbe jutva újra szaporodásnak indulnak. A tejföl meg igazán kedvező közeg számukra a 37°-os melegben..
2023. márc. 10. 19:35
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Minden káposztás étel puffaszt.
2023. márc. 10. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!