Meg szoktad mosni a narancsot?
Vagy mandarint.
Eddig nem mostam meg, de felmerült bennem, hogy a héjáról bármi a gyümölcsre kerülhet hámozás közben. Ezért újabban hámozás után megmosom, de most azt olvastam a neten, hogy a héját kell megmosni. Sőt, a banán és dinnye héját is, ezt írták mindenhol.
"A narancs, citrom héját nagyon ajánlott megmosni"
És hármaska, elárulnád, hogy csak sima hideg csapvízzel akarod a trutymót eltávolítani róla? Vagy be is szappanozod, mint kézmosáskor a kezedet?
11
Forró folyó vízzel.Jó az sem fertőtleníti teljes mértékben.De azért jobb a 60-70 fokos meleg csapvíz mint a hideg.A port és egyéb látható szennyeződéseket azért lemossa.
"Ennyi erővel a zsemlét is mosni kéne (ha már vizes zsemle a neve) mert azt is összefogdossák pl kitudja hányan a boltba..."
Hát a zsömlét azt be lehet tenni a mikróba vagy a sütőbe néhány percre. Aztán ott a hő fertőtleníti.
Érdemes ezt meghallgatnia annak, aki nem szokta megmosni:
https://www.youtube.com/watch?v=Vxs_YbqcYrY
Én inkább meg se veszem. Kivéve a bio, vagyis kezeletlen citromot, de azt is ritkán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!