Megennétek az ilyen régi húst? Mi baj lehet tőle?
Meghalni, vagy megmérgeződni biztos nem fogtok tőle, viszont felhasználáskor tuti lesz egy "fagyasztóíze" ami az egész kaját elrontja.
Ha állatbarát vagy, akkor add oda valami kutyásnak, vagy ahogy írták menhelynek, nagyon hálásak lesznek érte.
Embernek ne add ha te sem ennéd meg, mert senkit ne aláz így meg, mert ez szemét!
A lefagyasztott húsoknál az avasodás folyamata nem áll le, csak lelassul - ezért van a fagyasztott termékeknek szavatossági, az otthoni fagyasztásnál pedig ajánlott fagyasztási, eltarthatósági idő, ami a húsféléktől függően lehet rövidebb (pl hal), vagy hosszabb (pl marhahúsok) idő. A hosszabb idő is 9-10 hónap.
Mérgező nem lesz, de az oxidált zsíroknak kesernyés (avas) íze lesz, amit viszont néhány évtizeddel ezelőtt minden gond nélkül megettek.
Ajándékba adni, adományozni nem illik, ha neked megfelel, nem kellemetlen az íze, biztos nem mérgező.
Olvassz ki belőle vizsgáld meg,ha jó főzd meg megkóstólva elválik hogy jó-még.
Szerintem még fogyasztható.
A világon semmi olyan baja nincs egy másfél éves, fagyasztott húsnak, amitől bárki meghalna. Főleg ha azt még frissen vágva fagyasztották. Az élvezeti értéke lehet csökkent, de ezt is csak a kifinomult ízlésűek, erre érzékenyek veszik észre. De ha jó minőségű, jól működő fagyasztóban tárolták, vastag mélyhűtő zacskóban légmentesen zárva, akkor nem is biztos, hogy érezhető minőségromlás.
Nyugodtan főzd meg. A darabolás, főzés közben úgyis látod, ha valami nem olyan, mint szokott, tudod szemre, illatra nem megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!