Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van akinél a rendszeres...

Van akinél a rendszeres céklafogyasztás észrevehető pozitív hatásokat mutatott?

Figyelt kérdés
Cékla vagy céklalé fogyasztás során.

2023. febr. 3. 15:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
15%
ha csak céklát eszel egész nap 2 hónapig, akkor biztos fogsz fogyni. De jobb lenne, ha nem csinálnál hülyeséget. Nincs olyan varázsszer, ami lefogyaszt.
2023. febr. 3. 15:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
egy szóval nem mondta hogy fogyásra használná
2023. febr. 3. 15:42
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem fogyni szeretnék, inkább hízni, de ez most nem a kérdéshez tartozik.

És nem egész napos céklafogyasztásra gondoltam.

2023. febr. 3. 15:44
 4/13 anonim ***** válasza:
83%
#1 Szerintem fuss neki újra a kérdésnek :D
2023. febr. 3. 16:46
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

Egy másik kérdésnél kb 1 hónapja leírtam, hogy a rákos kolléganőmnek az onkológusa javasolta a lereszelt nyers céklát salátának elkészítve fogyasztani, amennyi csak belefér. Mert a cékla színe a piros pigmenteknek köszönhető, amelyek betacianin néven ismertek. Egyes kutatások szerint a betacianin védelmet nyújt bizonyos rák fajták, a máj-, a vastagbél és a bőrrák ellen. (A millió más hasznos alkotóeleme mellett)

Mondanom sem kell, hogy leértékelték a válaszom a béka altája alá, de tojok bele, a kolléganőm a mai napig él és virul, pedig ennek 25 éve.

Természetesen nem azt akartam ezzel mondani, hogy kizárólag a céklának köszönhetően gyógyult meg, de nagyon nagy arányban rásegített.

2023. febr. 3. 16:56
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Hetente 2x-3x eszem, levesnek, köretnek balzsamecettel sütve, savanyúságként, vagy céklás heringsaláta. Szeretem nagyon, de különösebb hatást nem tapasztaltam, mondjuk egészséges vagyok, híznom/fogynom sem kell.
2023. febr. 3. 17:12
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
Ja tényleg, nem mondtad, hogy fogyásra használnád, de azt se, hogx mi egyébre.
2023. febr. 3. 17:54
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Az élelmiszereket azért fogyasztjuk, hogy ne haljunk éhen. Ez tekinthető pozitív hatásnak.

Ezen túl bármi csak beképzelés.

2023. febr. 3. 18:22
 9/13 A kérdező kommentje:
Igazából szeretem és a sok jótékony hatása miatt fogyasztanám rendszeresebben. Kíváncsi voltam csak tapasztalatokra.
2023. febr. 3. 18:40
 10/13 A kérdező kommentje:

5-ös: koszonom, hogy megosztottad velem. Én sem gondolom hogy csak a céklának köszönhető a gyógyulása, de szerintem is volt szerepe benne.

De orvos nem vagyok:-)

2023. febr. 3. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!