Van akinél a rendszeres céklafogyasztás észrevehető pozitív hatásokat mutatott?
Nem fogyni szeretnék, inkább hízni, de ez most nem a kérdéshez tartozik.
És nem egész napos céklafogyasztásra gondoltam.
Egy másik kérdésnél kb 1 hónapja leírtam, hogy a rákos kolléganőmnek az onkológusa javasolta a lereszelt nyers céklát salátának elkészítve fogyasztani, amennyi csak belefér. Mert a cékla színe a piros pigmenteknek köszönhető, amelyek betacianin néven ismertek. Egyes kutatások szerint a betacianin védelmet nyújt bizonyos rák fajták, a máj-, a vastagbél és a bőrrák ellen. (A millió más hasznos alkotóeleme mellett)
Mondanom sem kell, hogy leértékelték a válaszom a béka altája alá, de tojok bele, a kolléganőm a mai napig él és virul, pedig ennek 25 éve.
Természetesen nem azt akartam ezzel mondani, hogy kizárólag a céklának köszönhetően gyógyult meg, de nagyon nagy arányban rásegített.
Az élelmiszereket azért fogyasztjuk, hogy ne haljunk éhen. Ez tekinthető pozitív hatásnak.
Ezen túl bármi csak beképzelés.
5-ös: koszonom, hogy megosztottad velem. Én sem gondolom hogy csak a céklának köszönhető a gyógyulása, de szerintem is volt szerepe benne.
De orvos nem vagyok:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!