Valójában most mennyibe kerül nagyjából a hatósági áras csirkemell (csontos)?
Ne, ne küldjetek a Google-hoz, már megnéztem és nem lettem okosabb!
Nem szoktam ezt venni, de most anyukám diétájában ez van előírva.
Falun lakunk, pénteken a szomszédos településen a Coopban vettem 1 egészet, 1190 Ft-os kg-s áron, (849 Ft-ot fizettem érte) ma a településünkön a hentesnél ugyanez 2099,-/kg.
Hogy van akkor most ezzel? Hatósági ár ide vagy oda, mindenki annyit kér amennyit akar?
Ha jogos a problémám, hol lehet az ilyesmit bejelenteni?
Eddig csak hallomásból hallottam a hatósági áras termékekről, bárhova megyek mindenhol drágább, mint volt.
Hangzatos szöveg a választók megtévesztésére, a boltoknak meg jó kamu, hogy a veszteségre hivatkozva mindennek emeljék az árát!
"Az árszabályozás az alábbi termékekre terjed ki:
• kristálycukor
• búzafinomliszt (BL 55)
• finomított napraforgó-étolaj
• házi sertéscomb
• csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég
• ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej
(ezen termékek ára nem lehet magasabb a 2021. október 15. napi árnál)
• tyúktojás
• étkezési burgonya, az újburgonya kivételével
(ezen termékek ára nem lehet magasabb a 2022. szeptember 30. napi árnál)"
Ezzel szemben:
-kristálycukor + 20-150%
-búzafinomliszt (BL 55)-öst nem láttam, a többi meg +40-200%
-napraforgó-étolaj +100-140%
-házi sertéscomb passzolom, ez lehet a darált húsban +40-80%
-csirkemell 1 év alatt kb. 3 kg-ot sikerült venni, de azt is +50-120%-os felárral
-csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég soha nem vettem meg, de kétlem, hogy ne nőtt volna az ára
-2,8% zsírtartalmú tehéntej nem veszek tejtermékeket, de az összes többi ára +100-200%-ot nőtt
-tyúktojás a mérete is csökkent, de persze az ára is nőtt tálcás (30db) 1490Ft volt októberben, most meg 2600Ft, elvileg 1490 alatt kéne legyen
-étkezési burgonya felment az ára a szabályozáskor, van kb. 100kg saját, így nem érint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!