Mit érdemes tejföl helyett rakott ételekbe tenni?
Nagyon szeretem a rakott káposztát például, de legalább egy kis vödör tejföl kell hozzá, ami elképesztően megdrágult, háromszor annyi mint a hús, pedig az sem olcsó.
Azon töröm a fejem, hogy talán tejet sűrítve valamivel, például pár kanál grízzel, vagy krumplipüré porral, esetleg kis pohár tejföllel keverve, vagy olcsó krémsajttal elegyítve lehetne megpróbálni, ha semmi nem megy, akkor paprikás szaftban fogom pici tejföllel, másra egyszerűen nem futja.
Tudtok valamilyen jó praktikát, vagy receptet?
Nem érdemes mást rakni helyette.
Nem csak a tejföl drágult meg, hanem minden, szóval igencsak okafogyott kérdés.
Nincs új a nap alatt, ezt csak a magyarok csinálják tejföllel, de ez már egy módosított változat.
A világ többi részén bechamel-el van rétegezve is, meg a tetején is az van.
Hozzáteszem, hogy a legjobb verzió a 2 kombinációja, tehát a krumplit összekeverni bechamelel, úgy rétegezni, (sokkal jobb, szaftosabb lesz) a tetejére pedig tejföl, mivel az sokkal jobb.
De amúgy nem föltétlenül kell duplán bohóckodni, a bechamel-el, meg a tejföllel, sokszor csináltam már úgy is, hogy magát a bechamel-t csináltam meg úgy, hogy 2/3 tej, 1/3 tejföl, sőt akár 1/3 tej, 1/3 alaplé, 1/3 tejföl. És ezt a mártást tettem közé is, meg rá is.
A sűrűségét kell eltalálni, de nem nagy művészet .
Kiváló szaftos is lesz a végeredmény, szinte eteti magát, a teteje is szépen meg tud pirulni, és ha raksz némi tejfölt a bechamel-be, akkor annak az ízéről se kell teljesen lemondani, még ha olyan töményen nem is érezni.
Cserébe viszont egy bechamelt jobban be lehet ízesíteni, mint ha csak sima natúr tejföl lenne a tetején.
1-es, látod, csak egy picit kellett volna várnod, amíg megjön a 2-es válasz, és akkor ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna! :D)))
Besamellel ötöd annyiból ki lehet hozni.
A rakott krumplis kérdésnél meg lehúzták a besameles válaszomat...
Pedig tényleg szaftos eredményt ad, és jól fűszerezhető. Egy nagy tejfölt én sem szoktam beleborítani.
Már bocsi, de olyan drága minden, hogy lassan élethalálharc az élelmezés.
Bánom is én a hagyományokat, nem fogok háromezret adni egy kis vödör tejfölért, de valamit mégis kell tenni az ételbe, amivel ehetővé lehet tenni.
Felőlem lehet más íze, ha az jó és megfizethető, akkor azontúl azt szeretjük.
"Felőlem lehet más íze"
Akkor hagyd ki a tejfölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!