Jóváhagyta az Európai Bizottság: jöhet a lisztkukac és a darált tücsök az élelmiszerekbe. Ti mit gondoltok errol?
" komolyan senkit se haborit fel ez az egesz,csak engem?"
Ezek szerint csak téged! Eddig is volt egy csomó hasonló dolog - pl a legtöbb piros élelmiszert (joghurt, sütemények, stb) bíbortetüvel szinezik, csak ezek szerint erröl eddig nem tudtál.
Nem akartalak "megvádolni" semmivel de eddig csak fideszesek
riogatásával találkoztam e témával kapcsolatban.
Kinyitottak egy ajtót. Nagyon hangzatos környezetvédelmi, klímavédelmi szempontokról beszélnek a Bizottságban, miközben a profit maximalizálása a cél. Olcsóbb a tücsök, mint a hús, a valóságban mindössze erről szól a dolog.
Nekem ez egyáltalán nem tetszik, mert ismerve a pénzéhes gyártók és kereskedők hozzáállását, amibe csak lehet, bele fogják keverni a rovarokat. Ezentúl - pár év múlva -, ha csirkemell falatokat, vagy halrudakat veszel, nagy valószínűséggel lisztkukaccal feljavított terméket fogsz kapni. Persze a kifejezetten jómódúak választhatnak, ehetik a drága, bio gazdaságban termelt friss csirkemellet, de a csóróknak, az egyszerű munkásoknak szépen lenyomják a torkukon, hogy a fenntarthatóság és a túlnépesedés jegyében örüljenek a tücskös virslinek. (És persze lehetőleg gyereket se vállaljanak, mert túl sokan vagyunk.)
Ahogy nézem a kommenteket, ennek a többség még örül is 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!