Max hány napos öreg kenyeret eszel még meg (ha még nem kezd gombásodni)?
Szeletelt sokmagvas kenyeret szoktam venni, az három nap után is jó, de addig általában nem tart. Öten vagyunk.
Ritkán veszek másfajta kenyeret, ezek néha már másnap is szikkadtak. Ezekből pirítós lesz, bundás kenyér, melegszendvics, vagy levesbetét. Utóbbi csupán annyit tesz, hogy felkockázom, és sütőben mepirítom. Jól zárható műanyag tárolóban jól tárolható. Tojásleveshez, krémlevesekhez szoktuk.
Ami nálunk probléma, az a zsömle. Az tényleg csak aznap és frissen jó. Utána már nem szívesen eszi a család. Viszont nehéz eltalálni, hogy mennyit vegyek, mi fogy el gyorsan, de azért jusson is mindenkinek. Ezekből is lehet melegszendvics, ha megszárad, akkor zsemlegombóc vagy prézli. Néha túrós zsömle, amikor még csak szikkadt. De ezeket ritkán esszük, nincs rá mindig igény. Így zsömle sajnos szokott a kukába is kerülni.
A magvas kenyeret meg nem mindig eszi meg a család.
Látjátok, nincs itt szegénység.
2 napos 800+ forintos kenyeret dobálnak ki sokan.
#12 miből veszed, hogy kidobják? Arra nem gondoltál, hogy ezt kitapasztalták már és annyit vesznek amennyire szükségük van?
Én is ha tudom, hogy 1-2x eszek belőle fél kilot veszek csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!